IVAN VUKUŠIĆ:

'Ovo je za mene uspjeh o kojem se sanja'

17.12.2014 u 11:52

Bionic
Reading

Nema toga u čemu se Ivan Vukušić (33) još nije okušao. Ovaj svestrani Zagrepčanin pjeva, piše, redovno ga slušamo na radiju, a uskoro ćemo ga gledati i kao voditelja dugo najavljivanog glazbenog spektakla 'The Voice' – jednog od najvećih aduta HRT-ove zimske televizijske sheme

Što mislite da je bilo presudno u tome da baš vi budete izabrani za voditelja 'The Voicea'?
Pretpostavljam da je presudila moja reakcija i ponašanje na audiciji. Bili smo stavljeni u situacije u kojima su odgovorni procijenili da imam sve potrebno za ovakav megaspektakularan projekt traženja najljepšeg glasa Hrvatske.

Koliko vam to laska, a koliko možda izaziva tremu?
Ovaj je angažman velik kompliment i korak dalje u svemu što radim. Treme još nema. Ona je rezervirana za natjecatelje kojima se već divim. Stati pred naše mentore i pustiti the glas nije mačji kašalj.
361199,319506,143839,127656
Vaša nekadašnja kolegica Barbara Kolar ima bogato iskustvo rada na HTV-u. Je li vam nešto savjetovala?

Barbara mi je svoje iskustvo prenosila skoro punih šest godina, koliko smo skupa radili ranojutarnju smjenu na Anteni. To je neprocjenjivo. Sada kada sam ja na Enteru redovito se čujemo i imamo skoro pa la familia odnos. Jako je volim. Poput sestre mi je. I nju i Lolu.

Što mislite o partnerici Ivi Šulentić, s kojom ćete dijeliti pozornicu?
Već dugo skupa radimo u HRT-ovoj emisiji 'Garaža' i zajedno smo radili neke gaže. Super klikamo i to me baš veseli. Drago mi je da ćemo sada svoju energiju prenijeti na ovako veliki prime time termin. Preko 'Garaže' do 'The Voicea'. Ništa nije slučajno.

Ovo vam je već drugi glazbeni show koji vodite na nacionalnoj televiziji, a sve ovo vrijeme vaš glas redovito čujemo na radiju. Gdje se više vidite – na televiziji ili na radiju?
Na TV-u se vidim, a na radiju čujem. (smijeh). Televizija i radio nisu za usporedbu. To su dva različita svijeta. Biti dobar na televiziji ne znači nužno biti dobar i na radiju. Imam privilegiju raditi i jedno i drugo. Enter Zagreb ima najbržu rastuću slušanost u metropoli, a HRT s 'The Voiceom' podiže nove televizijske standarde.

Je li ovo trenutno kruna vaše karijere?
Ovo je za mene stvarno uspjeh o kojem se sanja. Jedan dan gledaš Pharrella i Toma Jonesa na Youtubeu, a drugi dan si voditelj tog showa. Vrh!

U slobodno vrijeme bavite se i pjevanjem. Hoćete li nešto zapjevati i u 'The Voiceu'?

Ne bih to nazvao pjevanjem. To je više falsetto pjevanje i repanje. Radim produkciju, pišem tekstove kad me ulovi inspiracija i vlasnik sam studija. Izbacujem stvari iz gušta. 'The Voice' je rezerviran za talente koje naša Hrvatska neupitno ima i koji zaslužuju da ih se prije svega čuje. Ovo je njihov trenutak.

Kakva su vaša iskustva s obožavateljicama koje neminovno dolaze s popularnošću?
Uvijek sam raspoložen za pozdrav i selfie

Je li vas neka oduševila svojom upornošću?
Oduševljava me svatko tko je jednostavan i iskren. Nema nikakvih navaljivanja. Naše su cure fine.

Dajete li prednost brinetama ili plavušama?
Statistika je na strani brineta.

Jesu li vam zanimljivije mlađe ili starije žene?
Zanimljive su one koje imaju dobru energiju. To s godinama nema veze.

Jeste li pobornik toga da su muškarci ti koji prvi prilaze ženama i je li vam neka žena otvoreno prišla?

Ma zašto bi muškarac morao prvi uletjeti? Baš sam o tome pisao u najnovijem broju magazina Storybook ,čiji sam kolumnist. Za sve detalje trk do prve trafike.

Smatrate li se seksi frajerom?

Ne smatram se seksi tipom, nego se nekad jednostavno osjećam seksi. I to je super osjećaj. Volim te dane.

Koje su za vas idealne godine za brak, a koje za očinstvo?
Nema pravila. To je život. Radimo stvari po nekom svom filingu. Kada postanem muž i otac, bit će to savršeni trenuci. Znam to. Sada je savršen trenutak za 'The Voice'.