'SONS OF THE WIND' NA AVVANTURI

Ovako 'Sinovi vjetra' praše legendarnog Djanga Reinhardta

22.02.2014 u 09:43

Bionic
Reading

Ugrijte se za Nedjeljnu Avvanturu na tportalu trailerom francuskog dokumentarca 'Sons oft he Wind'

Sons of the Wind' su Angelo Debarre, Moreno, Ninine Garcia i Tchavolo Schmitt. Ne posjeduju putovnice, već putne listove. Nemaju dom u klasičnom smislu, već slobodu i bratsku ljubav. Oni su romski gitaristi i glazbom pokušavaju oživjeti legendarnog Djanga Reinhardta. Uz svoje gitarističko umijeće, imaju sasvim specifičan smisao za humor i način života. Autora dokumentarca, Bruna Le Jeana više od njihovih nastupa zanimaju razmišljanja, pogledi na život oslobođen okova konvencija. Ulaskom u njihove živote, u ludo veselom Reinhardtovu ritmu, razotkriva se svijet za koji smo mislili da više ne postoji, no, na sreću, bili smo u krivu.

Umjetnički i poslovni put autora filma Brune Le Jeana vezan je prvenstveno uz radio te videospotove i reklame, a snimio je i nekoliko fikcijskih dokumentaraca.

Film 'Sons oft he Wind' besplatno pogledajte na avvantura.tportal.hr u nedjelju, 23. veljače od 18 do 24 sata u sklopu Nedjeljne Avvanture na tportalu. Nakon toga možete ga gledati uz minimalnu naknadu od 7,50 kuna u sklopu usluge Video on Demand