OSTALE SU U GLAZBI

Ovako danas izgledaju pjevački seks-simboli 80-ih

16.04.2016 u 08:38

Bionic
Reading

Nekad su žarile i palile glazbenim ljestvicama, bili su idoli mnogih djevojčica u 80-ima i seks-simboli za kojima su uzdisali mnogi muškarci diljem svijeta. I danas se Samantha Fox, Kim Wilde i Nena bave glazbom, ali s puno manje publiciteta, a njihova nekadašnja atraktivnost posve je izblijedjela

Samantha Fox popularnost je stekla zahvaljujući britanskim novinama The Sun koje su objavljivale njezine fotografije početkom osamdesetih, a tri godine zaredom izabrana je za djevojku godine.

Samantha danas ima 50 godina i još se objavljuju kompilacije i reizdanja njezinih hitova. Za život i dalje zarađuje na pozornici, a u srpnju će proslaviti 30 godina otkako je 1986. izašao je njezin debitantski album 'Touch Me'. Njezino bujno poprsje postalo je san muškaraca, broj obožavatelja rastao je iz dana u dan. Pojavila se u nekoliko filmova i TV serija, a jedno je vrijeme radila i kao voditeljica.

Kad je riječ o njezinu privatnom životu, Samantha je bila u vezama i s muškarcima i sa ženama, a 2003. objavila je da je zaljubljena u svoju menadžericu Myru Stratton. Odonda su bile u vezi, no Myra je preminula prošle godine nakon duge borbe s karcinomom.

 
Kim Wilde nekad je bila seksi plavuša za kojom je ludovao cijeli svijet. Osamdesetih se proslavila hitovima 'You Keep Me Hangin' On' i 'Kids In America'. Danas 55-godišnja Kim i dalje podsjeća na zanosnu plavušu. Godinama se bavi vrtlarstvom i tvrdi da joj je to jako pomoglo nakon živčanog sloma koji je doživjela kad je bila na vrhuncu slave.

'Kupila sam imanje iz 16. stoljeća koje sam renovirala i preselila se onamo za 30. rođendan. Imala sam odličan rođendanski tulum. Moj tata je pjevao, i ja sam pjevala i super smo se proveli, a kad su sljedećeg dana svi otišli, ostala sam sama. Bilo mi je jako teško i tada sam vjerojatno doživjela živčani slom. Samo se sjećam da nisam imala motivacije. Bilo mi je teško jer sam imala sve što sam mislila da želim, snimala sam pjesme, bila zvijezda, putovala svijetom, ali u duši mi je bila rupa', izjavila je nakon toga.

Iako više nije toliko eksponirana poput Samanthe Fox, i dalje nastupa te ne namjerava odustati od glazbe. U braku je s kazališnim glumcem Halom Fowlerom s kojim ima dvoje djece. Danas se bavi vrtlarstvom i aktivna je u humanitarnim akcijama protiv raka.

Gabriele Susanne Kerner poznatija kao Nena, bila je svojevrsni fenomen u Njemačkoj. Ona i istoimena grupa postigli su svjetsku slavu zahvaljujući hitu '99 Luftballons' koji i nakon 32 godine baš svi znaju. Njemačka verzija te pjesme postala je hit čak i u Americi, pa su vrlo brzo snimili i verziju na engleskom jeziku. Pjesma je na UK ljestvici zauzela prvo mjesto.

Grupa se raspala 1987., a Nena je nastavila sa solo karijerom. I danas je vrlo aktivna, ali  nikada nije ponovila uspjeh s početka 80-ih. Bavi se pjevanjem, glumom, stand-up komedijom, a pokrenula je i svoju izdavačku kuću za koju i dalje objavljuje pjesme.

Godine 2002. snimila je duet s Kim Wilde, pjesmu 'Irgendwie, irgendwo, irgendwann' (još jedan hit iz 1984. godine) koji je prepjevala na engleski. Pjesma 'Anyplace, Anywhere, Anytime' snimljena je kao pokušaj jačeg oživljavanja karijere, no nije postigla očekivani uspjeh.