TULUM U 13 ZAGREBAČKIH KLUBOVA

Ovaj vikend ne propustite Party United!

23.11.2012 u 12:30

Bionic
Reading

Urbana i klupska scena Zagreba oživjet će u subotu 24. studenog na nezaboravnom događaju koji priprema za vas - Party United!

Party United 24. studenog otvara svoja glazbena vrata posebnim koncertom Nouvelle Vaguea na Live Stageu u Tvornici. Nakon koncerta party se širi po klubovima, njih 13, a glavni događaj bit će u Pogonu Jedinstvo, gdje uz američkog producenta techno i minimal glazbe s berlinskom adresom - Ambivalenta (US, m_nus) - nastupa i britanski dubstep/bass DJ dvojac Jack Sparrow i Ruckspin u svojem Author live izdanju. Kao glavna poslastica nastupit će Mira Aroyo, članica svjetski poznatog benda Ladytron, u svojem zanimljivom i raznolikom izdanju selektora glazbe.

U zagrebačkoj Tvornici kulture nastupit će francuski bossa nova bend Nouvelle Vague. Predvođen Marcom Collinom, bend seproslavio obradama punk i rock klasika, a ovaj će put - skupa s pjevačicama Melanie Pain i Liset Alea - predstaviti novi šou u sklopu kojega će promovirati i šest novih pjesama. Prvi put u Hrvatskoj s njima će nastupiti i plesačica Zula The Shadow Dancer iz Crazy Horsa

Kao support bend umjesto zagrebačkog pop sastava Headoneast, koji je zbog bolesti otkazao nastup na PARTY UNITED live stageu, nastupit će Ivana Rushaidat & A Little drop of poison (LdoP).

Povodom subotnjeg gostovanja u Pogonu Jedinstvo, Mira Aroyo otkriva kakvi su budući planovi Ladytrona i još mnogo toga.

Kako ste se počeli baviti DJ-ingom, vještinom potpuno drugačijom od nastupa s Ladytronom?

DJ-ingom sam se počela baviti prije nego što je Ladytron uopće osnovan. Bila sam rezident svoje klupske večeri u Oxfordu koju sam organizirala s nekoliko istomišljenika. Nitko nije puštao glazbu koju sam htjela slušati pa sam odlučila pokrenuti večer s upravo takvom glazbom. To je bilo u kasnim 90-im i večer je bila glazbeno vrlo različita. Kad smo krenuli s Ladytronom, nastavili smo i DJ-irati jer je to bio dobar način da se upoznamo s našom publikom.

Kad ste u ulozi DJ-a, koje stilove preferirate - je li riječ o više electro glazbi poput one Ladytrona ili idete i dalje?

Glazba koju puštam nešto je žešća od Ladytrona, ali je još uvijek dosta melodična te i melankolična na trenutke. Tražim interesantne zvukove i ritmove, a moglo bi se reći da je čak i psihodelična. U svakom slučaju je više plesno orijentirana od Ladytronovih koncerta.

Ladytron - Runaway


Što se događa s Ladytronom?

Upravo slažemo album remiksa našeg zadnjeg albuma 'Gravity the Seducer', jer kad pišemo pjesme za naš album, ne pišemo ih s namjerom da se puštaju po klubovima, već za tu dužnost zovemo producente koji ih onda remiksiraju i prerade te naprave klupskim pjesmama.

Ovo vam je prvi put u Hrvatskoj da ste u ulozi DJ-a, ali s bendom ste već prije nastupili. Kako vam je bilo?

Bilo je vrlo zabavno. Bili smo u Splitu tokom ljeta i bilo je prekrasno, a publika vrlo topla i otvorena. Nisam još bila u Zagrebu, a kako volim istraživati mjesta u koja idem, vjerojatno ću se prošetati gradom da upijem njegovu atmosferu.