NEDJELJNA AVVANTURA

Ova dva fantastična filma nikako nemojte propustiti!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 10.05.2014 08:45
  • Objavljeno 10.05.2014 u 08:00
Another Man

Another Man

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nedjeljna Avvantura na tportalu

MAXtv Filmofeel predstavlja Nedjeljnu Avvanturu na tportalu. U nedjelju, 11. svibnja, prikazujemo fantastični dokumentarac 'Prvi Rasta' o osnivaču Rasta zajednice, i to baš na 33-godišnjicu smrti legendarnog Boba Marleya koji je bio rastafarijanac, te švicarsku dramu 'Another Man'(Un Autre Homme)

Un Autre Homme (Another Man), psihološka drama s elementima komedije o mladom filmskom kritičaru Francoisu koji se nađe razapet između svoje djevojke Christine i privlačne Rose, uspješne kolegice, vjerujemo da će za mnoge biti dovoljan razlog da nedjelju, 11. svibnja, rezerviraju za ovaj film iz 2008. godine.

Kad njegova djevojka Christine (Elodie Weber) dobije mjesto učiteljice u malom gradu, Francois (Robin Harsch) seli se s njom i pronalazi posao u lokalnim novinama gdje počinje pisati filmske kritike... Film je bio u službenoj selekciji Locarno Film Festivala iz 2008. Redatelj i scenarist filma je Lionel Baier.

Drugi film koji možete besplatno pogledati u sklopu Nedjeljna Avvanture na tportalu je sjajan dokumentarac 'Prvi Rasta'. 'Prvi Rasta' je Leonard Percival Howell (1893 -1981) koji početkom prošloga stoljeća napušta Jamajku, postaje mornar i putuje svijetom. Na svojim putovanjima razmišlja o svim idejama koje unose nemir u njegovo vrijeme – od boljševizma do Nove misli Joela S. Goldsmitha, od Gandhija do anarhizma, od garveizma do psihoanalize, tražeći svoju obećanu zemlju. Leonard 'Gong' Howell vratio se na Jamajku s tom mješavinom ideja i osnovao Pinnacle, prvu Rasta zajednicu 1939. godine.

Režiju filma 'Prvi Rasta' potpisuju Hélène Lee i Christophe Farnarier. Hélène Lee je međunarodna poveznica sa Rasta kulturom. U zadnjih je 40 godina, kao novinarka, autorica i prevoditeljica, pridonijela promociji afroameričkih umjetnika, razmišljanja i glazbe, od Afrike do Kariba.

MAXtv Filmofeel Nedjeljna Avvantura na tportalu projekt je budućnosti koji još nije realiziran u većini zemalja u svijetu, a prvi put se odvija u Istočnoj Europi. Svake nedjelje na avantura.tportal.hr od 18 do 24 sata ekskluzivno i besplatno možete pogledati jedan film debitantskih redatelja. Nakon nedjelje filmove pogledajte uz minimalnu naknadu od 7,50 kuna u sklopu usluge Video on Demand.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!