TAMAN ZA SEZONU

Otvorenje pelješkog Bellevuea privuklo poznate

14.06.2016 u 11:46

  • +9

Poznati na otvorenju hotela Bellevue u Orebiću

Izvor: Promo fotografije / Autor: Josip Belamarić

Bionic
Reading

U Orebiću je službeno otvoren obnovljeni hotel Bellevue, a događaju su prisustvovale brojne osobe iz javnog života

Sinoć je u Orebiću službeno otvoren novoobnovljeni luksuzni hotel Bellevue, a svečanom otvorenju pridružili su se brojni uglednici i osobe iz javnog života. Redatelj Dalibor Matanić, koji je sa svojim filmom 'Zvizdan' imao izuzetno uspješnu godinu, kao kum hotela prerezao je vrpcu dok je službeni dio događanja vodila senzacionalna voditeljica Iva Jerković. Gosti su imali prilike uživati u nastupu jedne od najvećih domaćih glazbenih diva, Nine Badrić, nastupu saksofoniste Jakše Kriletića te modnim revijama.

U večeri punoj glazbe, mode, gastronomije i zabave uživala su mnoga ugledna imena iz društvenog i javnog života poput Helene Minić Matanić, Vanje Mamić, Marije Cvitanović, Tomislava Jelića Kamenog, dr. Aleksandra Milenovića, Jakše Puljiza i Suzy Josipović Redžepagić.


Ovaj magični hotel smješten je uz samo more, a kombinacija njegovog šumsko-morskog ambijenta čini ga jednim od najljepših mjesta na našoj obali.
Radi se o hotelu građenom tridesetih godina 20. stoljeća.

Arhitekti koji su bili zaduženi za projekt arhitektonskih zahvata i redizajna zamislili su orebićki Bellevue kao kombinaciju modernog i klasičnog dizajna. Za uređenje su korišteni najfiniji prirodni materijali, a ono što se posebno ističe su zidovi u obliku jedara u restoranu i baru, što pokazuje jasnu inspiraciju uređenja. Naime, motivi stiliziranih jedara koji se ponavljaju u interijeru inspirirani su starim jedrenjacima kojima se ponosio Orebić kao slavni kapetanski grad.