KLUPSKA SCENA

Otvorenje nove sezone Kontrapunkta uz DJ-a Lefta

13.12.2011 u 10:27

Bionic
Reading

Nakon 12 godina programskog kontinuiteta i godine dana stanke, na otvorenje Kontrapunkta 15. prosinca na glavnom gradskom trgu dolazi poseban gost iz Belgije, DJ Lefto

Nakon više od godinu dana stanke renomirani glazbeni program Kontrapunkt vraća se na klupsku scenu grada Zagreba, a novu sezonu Kontrapunkta otvorit će DJ Lefto.

Kontrapunkt je u klubu Aquarius čak 12 godina bio omiljeno okupljalište svih onih željnih vrhunskih inozemnih gostovanja, glazbenih poslastica i odlične zabave, a u svojoj dugoj povijesti ponosi se gostovanjima preko 200 izvođača, među kojima su neki imali svoje prve svjetske nastupe prije nego što su postali planetarno popularni, kao što su Gotan Project i Soil&Pimp Sessions.

Većina izvođača se rado iznova vraćala Kontrapunktu i atmosferi koja je zasigurno bila i više nego obiteljska. Uvijek rado viđeni gosti bili su Gilles Peterson, Benji B., Kyoto Jazz Massive, Jazzanova i Simbad, Seiji, a kroz samu klupsku večer prošli su i veliki akteri kao što su Theo Parrish, Carl Craig, brazilski Azymuth, Marcos Valle, Henrik Schwarz, The Cinematic Orchestra i drugi.

Eklekticizam je prva riječ koja asocira na Kontrapunkt. Kao takav prihvaćao je glazbene trendove, ali ih je i sam stvarao. Dugo je slovio kao jedna od svjetskih baza za broken zvuk, a na zagrebački plesni podij unio je plesni jazz zvuk, soulful house, broken beats, dubstep i afro.

Nositelj Kontrapunkta je zagrebački DJ i producent Eddy Ramich, poznat po projektima Eddy Meets Yannah i Eddy & Dus. Izdao je ukupno četiri albuma, 50-ak remiksova, desetak singlova te nastupao kao jedan od rijetkih izvođača iz Hrvatske na skoro svim kontinentima.

Nakon 12 godina programskog kontinuiteta i godine dana stanke javila se velika želja publike i glavnih aktera klupske scene da se Kontrapunkt ponovno pojavi. Na otvorenje Kontrapunkta 15. prosinca u Vip klubu na glavnom gradskom trgu dolazi poseban gost iz Belgije, DJ Lefto, koji je jedan je od trenutno najtraženijih freestyle/eklektik DJ-a, priznati selektor sa zavidnom kolekcijom ploča i fantastičnom tehničkom izvedbom.

Lefto je i desna ruka zvijezdi BBC-ja Gillesu Petersonu, jedan je od nositelja Worldwide Festivala u Seteu, nositelj je svog stagea na belgijskom Dour festivalu te autor izuzetno popularne emisije na belgijskom radiju Studio Brussel, a materijale izdaje za Blue Note Rec., Brownswood, Jazzy Sport.

Kontrapunkt i Lefto odavno se poznaju i savršeno funkcioniraju. Lomeći barijere i pri tome njegujući glazbenu tradiciju predstavljaju glazbu svojoj publici na sasvim drugačiji način.

Eddy Ramich