PROJEKCIJOM FILMA BLJEŠTAVILO

Otvoren prvi Fantastic Zagreb Film Festival

30.06.2012 u 14:39

Bionic
Reading

U čarima fantastike i zadivljujućoj atmosferi preuređene Ljetne pozornice Tuškanac uživali su Josipa Lisac, Nenad Puhovski, Krešimir Mišak, Irena Škorić i mnogi drugi

Fantastic Zagreb Film Festival, koji se ove godine održava od 29. lipnja do 6. srpnja u Zagrebu, jučer je otvoren projekcijom njemačkog filma BLJEŠTAVILO, na Ljetnoj pozornici Tuškanac. Festival se održava na tri atraktivne lokacije, u kinu Europa, Cineplexxu Centar Kaptol te Ljetnoj pozornici Tuškanac, koja je nakon niza desetljeća zaborava, u preuređenom izdanju otvorila vrata svim ljubiteljima kina na otvorenom.

U osam festivalskih dana posjetitelji imaju priliku pogledati preko 25 intrigantnih filmova. Tako su prvog dana festivala uživali u projekcijama malezijske akcijske drame BUNOHAN, kanadskog sf trilera IZA CRNE DUGE te njemačkog trilera BLJEŠTAVILO, nagrađivanog redatelja Tima Fehlbauma.
Među brojnim posjetiteljima svečanog otvaranja bili su i poznati redatelj i producent, prof. Nenad Puhovski, pjevačka diva Josipa Lisac, glazbenik, novinar i pisac znanstvene fantastike Krešimir Mišak, redateljica Irena Škorić, manekenka Adrijana Dejanović i mnogi drugi koji su došli pogledati film BLJEŠTAVILO (Hell).

Danas su na programu UBOJICA JOE, LETECI MACEVI ZMAJEVIH VRATA 3D, MALE SMRTI i besplatni Noćni maraton druge sezone IGARA PRIJESTOLJA.

Briljantni crnohumorni triler legendarnog američkog filmaša Williama Friedkina UBOJICA JOE (KILLER JOE) te borilacki fantasy 3D spektakl slavnog Tsuija Harka LETECI MACEVI ZMAJEVIH VRATA hitovi su subotnjeg programa Fantastic Zagreb Film Festivala koje ne smijete propustiti!
Pored toga, u subotu i nedjelju (30. 6. i 1. 7.) Fantastic Zagreb prikazuje kompletnu drugu sezonu HBO fantasy spektakla ‘IGRA PRIJESTOLJA‘ u sklopu Noćnog maratona. Ulaz na IGRU PRIJESTOLJA je besplatan.

Osim bogate filmske ponude, ovogodišnje izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala posjetiteljima svakodnevno nudi pregršt zabave u Fantastic Loungeu (Ham Ham, Varšavska 8). Osim dnevnog chill outa, tj. festivalskog meeting pointa filmofila, filmaša, novinara, gostiju, publike i svih ljubitelja Fantastic Zagreba i fantastičnih filmova, Fantastic Lounge u večernjim satima postaje mjesto odličnih ljetnih tuluma u gradu. Posjetitelje večeras očekuje FANTASY PARTY, a sve one koji dođu kostimirani u svoj omiljeni lik, Nevidljivi čovjek časti besplatnom rakijom.

Fantastic Zagreb Film Festival uz već postojeće programe (Panorama, Orient Express i Ponoćno ludilo) odvija se i u dvije nove programske sekcije: Američke noćne more (American Nightmares) i Vizije (Visions).
Posjetitelje i ljubitelje fantastike i srodnih žanrova očekuju i zanimljive panel diskusije koje će se održavati od 3. do 5. srpnja u Profil Mozaik Megastoreu u Bogovićevoj, u terminu od 17:00 do 18:30 sati. Panel diskusije vodit će se na temu Zombie, Sudnji dan te Film i strip ekranizacija, a na panelima će govoriti Dejan Ognjenović, Nevio Marasović, Ana Rajner, Aleksandar Žiljak, Velimir Grgić, Aleksandar Radivojević, Jurica Starešinić i Matko Vladanović.

Festival će u petak, 6. srpnja, zatvoriti Carpenterov ‘THEY LIVE’ u suradnji sa Sudnjim danom, festivalom kreativnih komunikacija koji će se ove godine održati 21. 12.
Ulaznice za Fantastic Zagreb Film Festival mogu se kupiti za vrijeme trajanja festivala u Fantastic Loungeu (Ham Ham, Varšavska 8) i na blagajni kina Europa svaki dan od 11 do 21 te prije projekcije na blagajni Cineplexxa Centra Kaptol i na ulazu Ljetne pozornice Tuškanac. Cijene ulaznica i sve dodatne informacije možete saznati na www.fantastic-zagreb.com

Svi oni koji nisu u mogućnosti posjetiti ovogodišnji Fantastic Zagreb Film Festival, moći će pogledati IZBOR filmova iz PROSLOGODISNJEG I OVOGODISNJEG FESTIVALSKOG programa ekskluzivno na Vip TV-u. Vip TV Videoteka će od 29. lipnja biti bogatija za još jednu kategoriju, Fantastic Zagreb. Svi filmovi u toj kategoriji bit će besplatni za sve korisnike Vip TV usluge do 20. srpnja 2012.

Fantastic Zagreb Film Festival, čiji je generalni pokrovitelj Vipnet, dio je projekta Grada Zagreba 'Zagrebačko kulturno ljeto'.