ULAZNICE U PRODAJI OD 13. SRPNJA

Otkriven međunarodni program 60. Festivala u Puli

27.06.2013 u 14:35

Bionic
Reading

Nakon današnje novinarske konferencije poznat je i međunarodni program 60. festivala igranog filma u Puli. Međunarodni program Europolis održat će se od 13. do 27. srpnja ove godine na Kaštelu i u Kinu Valli

Ovogodišnji prijatelj Festivala je Europska unija te će se dugometražnim i kratkim igranim filmovima u izboru umjetničkog ravnatelja Festivala Zlatka Vidačkovića publici predstaviti kinematografije svih 27 zemalja članica EU-a.

Prema najavi umjetničkog ravnatelja, premijerno će se prikazati francuska ljubavna drama Mlada i lijepa (Jeune & jolie) redatelja Françoisa Ozona, češka humorna drama Zlatne godine (Vrásky z lásky) redatelja Jiříja Stracha, nizozemsko-američki film ceste Jackie redateljice Antoinette Beumer, španjolsko-kubanska ljubavna drama Posljednja utakmica (La partida) redatelja Antonia Hensa, romantična komedija Dvadeset godina razlike (20 ans d'écart) redatelja Davida Moreaua, francuski triler U kući (Dans la maison) Françoisa Ozona, talijanska drama Ja i ti (Io e te) Bernarda Bertoluccija, njemački povijesni Ludwig II koji su režirali Marie Noelle i Peter Sehr, britanski triler Žrtveno janje (Scapegoat) Charlesa Sturridgea, talijanska ljubavna drama Najbolja ponuda (La migliore offerta) Giuseppea Tornatorea i francusko-talijanski kriminalistički triler Stražar (Le guetteur) Michelea Placida.


Biti će prikazano i 19 europskih kratkih igranih filmova. U PoPularnom programu u Areni osim pulske premijere filma Čovjek od čelika na najvećoj 3D projekciji na svijetu, gledatelje u Areni očekuje i hrvatska premijera ljubavne drame Prije ponoći (Before Midnight) redatelja Richarda Linklatera s Ethanom Hawkeom i Julie Delpy. Umjetnički ravnatelj Festivala svoje je izlaganje zaključio informacijom kako su i ove godine dogovorena gostovanja programa Europolis na Dubrovačkim ljetnim igrama te Ljetnom kinu Tuškanac i u Kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Suzana Požgaj, voditeljica općih poslova, ureda za goste, protokola i prodaje Festivala igranog filma u Puli iznijela je potpune informacije o načinima kupnje i cijeni ulaznica za filmske projekcije. Ulaznice će biti u prodaji od 13. srpnja, a komplet za sve projekcije stajat će 140 kuna. Cijena pojedinačne karte za projekciju u Areni je 20 kuna za sve dane osim 23. i 27. srpnja kada će ona stajati 30 kuna. Djeca do pet godina starosti imaju slobodan ulaz za sve filmske večeri u Areni, a i ove su godine raspoložive propusnice Prijatelj Festivala za srednjoškolce, studente, umirovljenike i osobe s invaliditetom.
Filmske projekcije u Kinu Valli i ove su godine besplatne za sve zainteresirane, a cijena ulaznice za projekcije na Kaštelu simboličnih je 10 kuna. Kolegica Požgaj na kraju je najavila i ponovno formiranje tzv. Festivalskog otoka na Giardinima gdje će biti smješten Info punkt na kojem će se moći kupiti ulaznice, propusnice i razni suveniri. U sklopu Festivalskog otoka bit će organizirani razgovori s gostima Festivala, dječje radionice, nagradne igre za prolaznike, a na njemu će se predstavljati i partneri te sponzori Festivala.