NAGRADNJAČA

Osvojite kompilaciju vječnih hitova najpoznatijih domaćih izvođača

05.04.2016 u 13:49

Bionic
Reading

U prodaji je album 'Greatest Hits' na dvostrukom CD-u koji donosi nezaboravne pjesme i vječne hitove najpoznatijih izvođača objavljene u ediciji 'The Ultimate Collection'. Najveća pop i rock edicija ovih prostora 'The Ultimate Collection' sadrži dvostruke kolekcije najznačajnijih pop i rock imena kao što su Bijelo dugme, Parni valjak, Crvena jabuka, Indexi, Plavi orkestar, Dino Dvornik, Haustor, Divlje jagode, Goran Bare, Grupa 220, Korni grupa, Leb i sol, Električni orgazam i mnogi drugi

Idejni začetnik i autor ove jedinstvene edicije je Želimir Babogredac, direktor Croatia Recordsa, koji je svojim iskustvom kao strastveni kolekcionar artefakata i memorabilija svjetske rock povijesti ovu seriju izdanja doveo na razinu kvalitete kakve se ne bi posramile ni najveće svjetske izdavačke kuće.

Kolekcija 'The Ultimate Collection - Greatest Hits' glazbena je literatura enciklopedijskog značenja koja donosi presjek rada i stvaralaštva umjetnika koji su u posljednjih pet desetljeća ostavili dubok i neizbrisiv trag na sceni. Ovo luksuzno dvostruko CD izdanje donosi bogato opremljenu knjigu na 136 stranica, a ona obiluje stručnim biografijama i kompletnim diskografskim podacima o 34 izvođača.

'The Ultimate Collection - Greatest Hits' jedinstvena je zbirka sabranih djela domaće pop i rock prošlosti s uvidom u bogatstvo fonoteke Jugotona i Croatia Recordsa te predstavlja značajan potez u namjeri očuvanja hrvatske i regionalne glazbene baštine.

Uz bogato uređenu knjižicu s pričama o karijerama velikih glazbenih imena, ovo izdanje sadrži download kod za preuzimanje čitave kompilacije u digitalnom formatu.

Edicija 'The Ultimate Collection' pokrenuta je u studenom 2007. kada je istovremeno objavljeno šest dvostrukih kolekcija. Krajem 2015. kolekcija je popunjena izdanjima još nekoliko važnih izvođača: Goran Bare i Majke, Laufer i Urban & 4, Indexi i Opća opasnost. Ovaj diskografski podvig prepoznala je i zavoljela podjednako publika, kritika i struka te je s preko 1200 pjesama i 100.000 prodanih primjeraka početkom 2016. konačno dobila i svoj rezime u obliku ovog deluxe izdanja. Izdanja iz edicije 'The Ultimate Collection' nagrađena su s dva Porina u kategoriji najboljeg kompilacijskog albuma godine (Neno Belan i Đavoli, 2009. i Dino Dvornik, 2010.).

Tportal.hr svojim čitateljima poklanja pet albuma 'The Ultimate Collection - Greatest Hits', a dobitnici su:
Vesna Vučićević, Ksenija Bischof, Željka Rakuljić, Nevenka Ratković i Radmila Birač