STIŽE METASTAZ

Orijentalni dub preuzima KSET!

30.05.2011 u 10:47

Bionic
Reading

U utorak, 7. lipnja, u zagrebački Kset Trip to Zion i Riddim 'n' Culture dovode francuski Metastaz koji će otvoriti nove glazbene dimenzije zagrebačkoj publici

Vrata kluba se otvaraju u 20 sati, a uz Metastaz ćete moći poslušati selektoricu Mixtu iz Riddim n'n Culture sounda i predstavnicu Trip to Ziona Mayu uz Trip to Zion VJ-e.

Thomas Simoes aka Metastaz proteklih je osam godina aktivist Lyonske dub scene. U svom izričaju, kombinacijom elemenata etna i inteligentnih ritmova, Metastaz lomi granice glazbenih stilova, a od samih početaka i prvih eksperimenata s klavijaturama um ovog mladog umjetnika u neprestanoj je potrazi za novim zvukom. Kroz mnoge neprospavane noći izniknula su tri albuma, net label Tazart te brojne suradnje s poznatim glazbenicima iz Lyona i drugima (Fumuj, Yahar Bravo, Blu Rum 13).

Nakon uspjeha predzadnjeg albuma 'Anekoik Pressure', u tri je godine Metastaz redefinirao svoj stil i produkciju te se početkom 2010. vraća s novim albumom. Najnoviji materijal, 'Orient Dub Express', nalikuje na glazbeno interkontinentalno putovanje - od Sao Paola do Indije.

Zvuk novog materijala manifestiran je kroz elektronski trip hop, manipulirani zvuk gitare te kroz kinematografske atmosfere metafizičke realnosti. Novom projektu pridodaje i vizualnu komponentu nastupa kroz rad VJ-ice Funny Montlouis aka VJ Vespertine.