SJAJNA SVIRKA

Opća opasnost razdrmala Boogaloo

14.05.2011 u 14:56

Bionic
Reading

Županjski rock rutineri Opća opasnost su se nakon godinu dana pojavili u Zagrebu, napunili klub Boogaloo i pripremili koncert za pamćenje

Glasni Slavonci promoviraju svoj novi album 'Virtualni novi svijet', a osim novim uspješnicama ('Uzalud sunce sja', 'Tri rijeke', 'Pobjego sam'…) Otvoreno sveučilište odzvanjalo je i starim hitovima. 'Treba mi nešto jače od sna', 'Jednom kad noć', 'Opća opasnost', 'Ti' i ostali evergreeni odzvanjali su kao na stadionu. Pjevač povremeno nije bio ni potreban.

Koncert rasprodan, publika sjajno raspoložena. Stare hitove znali su svi, nove su mnogi učili usput i više od dva sata svirke prošlo je poput bljeska. Jasno je zašto je na 'Fender Mega muzika nagradi' publika uvjerljivo odabrala Opću opasnost za bend godine.

Bili su na istom mjestu i prošloga svibnja i sad su 'troterovski' poručili: 'This time next year…' Doći će opet i, nema sumnje, ponovno zapaliti svoju publiku. Inače, kombinacije teškog rock zvuka i melankoličnih balada dobila je i svojevrsno poluvrijeme u vidu unplugged izvedbe 'Nisam ja rođen pod sretnim zvijezdama'. Malo da se rock gospoda i odmore.

Ulaznica je koštala 55 kuna. U današnjoj poplavi koncerata razvikanih zvijezda i zvjezdica koje svoje nastupe naplaćuju kao da su božanstva, ugodna je promjena za 'mali novac' poslušati kvalitetnu svirku s čvrstom odlukom: 'Vidimo se opet.' Bend već danas (subota) nastupa u Valpovu, a do kraja mjeseca treštat će još Vukovar i Našice. Bend je u punoj formi, svakako ih se isplati poslušati.