ŽESTOKE DOMAĆE SNAGE

One Piece Puzzle, Deafness By Noise i Popeye na INmusicu

04.06.2010 u 12:59

Bionic
Reading

Na ovogodišnji T-Mobile INmusic festival dolaze i riječka industro-pop atrakcija One Piece Puzzle i hard core bend Deafness By Noise koji će nastupiti na Tuborg stageu, kao i pulski nu metal sastav Popeye koji će nastupiti nultog dana

Riječka grupa One Piece Puzzle djeluje od 2001. godine. Prepoznatljiva je po ekspresivnim nastupima često definiranim kao agresivnim, kaotičnim i opscenim, a predstavljaju je i kao bend s jednom od najboljih rock vokalistica na domaćoj sceni. Prošle godine izdala je debitanski album pod nazivom 13 zlatnih hitova.

Deafness by Noise

Dosad je održala vrlo uspješne koncerte u svim većim gradovima u državi te na mnogim festivalima alternativne glazbe. Također, dijelila je pozornicu s velikim imenima kako domaće, tako i strane glazbene scene kao što su Laibach, The Fall, Ratos de Porao, Rambo Amadeus, Let 3, TBF i Hladno pivo

Deafness By Noise je hard core bend, osnovan 1991. godine. Dosad je izdao tri albuma i dva EP-ja, a iza njega je više od 500 nastupa diljem Europe - šest samostalnih europskih turneja, veliki ljetni festivali te nastupi s bendovima kao što su Biohazard, Sick Of It All, Madball, Dog Eat Dog, Discipline, Pro-Pain i mnogi drugi.

Novi album koji je izdan ove godine pod nazivom Aim 2 Please snimljen je u Njemačkoj, a producirao ga je Andy Classen koji je, među ostalima, radio i s bendovima Rykers, Holy Moses, Dew-Scented i Brightside, a na njemu gostuju članovi Rykersa i Brightsidea.

Grupa Popeye osnovana je 2000. godine. Prvi studijski album Domaći album objavila je 2003. godine, a za produkciju pjesme 'Che bella citta' dobila je nagradu HGU-a. Poznata je po kvalitetnim i energičnim svirkama. Iza nje je troznamenkasti broj koncerata diljem Hrvatske i susjednih zemalja, a uz niz nastupa s mnogim domaćim glazbenim imenima, poput Urbana & 4, EdeMaajke i drugih, nastupala je i s bendovima kao što su Sepultura, Korn i Asian Dub Foundation.

Prošle godine izdala je svoj drugi studijski album pod nazivom Cijena slobode koji donosi singlove kao što su Žmanjana dica, EUrupa i Delaj, delaj, na kojem je grupa surađivala s Tamarom Obrovac.

Popeye i Tamara Obrovac: 'Delaj, delaj'