TATJANA JURIĆ

Ona zna kako se provode novogodišnje odluke!

05.01.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Svaki drugi Hrvat donio je novogodišnju odluku, a statistike kažu da su odluke poput mršavljenja, štednje, odricanja od cigareta i češće tjelovježbe već godinama na top listi najčešćih novogodišnjih odluka. Provjerili smo kako stvari stoje kod naših poznatih Hrvatica

Voditeljica Tatjana Jurić objašnjava nam kako je sklonija prednovogodišnjim odlukama negoli - novogodišnjim. 'Često si zadajem zadatak tipa: 'Do kraja ove godine - još bih trebala…' To mi je nekako oduvijek bio bolji pokretač od one 'od 1. 1. ću...' Od tih sam fora odavno odustala! Tako da, lakše mi je zadati si cilj negoli start', kaže nam Tatjana i otkriva neke od tih ciljeva. Ponosno se prisjeća jedne teške, ali pametne odluke.

'Bilo ih je svakakvih - redovito ću vježbati, manje ću raditi, više ću putovati, hranit ću se zdravije, klasika. Zadnji takav cilj zadala sam si 2012: do kraja godine, starcima pod bor stavit ću - diplomu. Tako je i bilo', ponosno nam kaže i savjetuje kako ostati dosljedan u svojoj odluci.

'Mislim da je ključ uspjeha novogodišnjih ili, u mom slučaju, prednovogodišnjih odluka, u tome da sam sebi prodaš nekoliko trikova! Prvo, da umjesto 'moram', kažeš sam sebi 'trebam'. Drugo, odrediš 'do kada' trebaš, a ne 'od kada'. I još jedna zgodna fora - uključiš u svoju odluku i one do kojih ti je stalo, da ih ne razočaraš. Recimo, moja diploma - radiš to i zbog sebe, ali i da razveseliš svoje. Eto, kroz godine i godine, metodom pokušaja i promašaja, razvila sam ovaj recept i mogu reći da pali', pohvalila nam se lijepa voditeljica.


Njezina kolegica Antonija Blaće kaže da joj je popis najčešćih odluka vrlo blizak, jer, njezin je gotovo identičan. 'Do sada sam uspijevala u nekim naumima barem malo pa mi se raspored želja promijenio. Ali evo, nakon pustih godina vrtnja u krug, odlučila sam ne donositi nikakve nove odluke. Ok, moram početi vježbati, biti organiziranija i početi štedjeti', prokomentirala je Tonka kroz smijeh.

Vanja Halilović priznaje kako s godinama donosi sve manje novogodišnjih odluka. 'Prije sam uvijek imala popis, ali zrelija sam, realnija i drugačije razmišljam pa imam i drugačije želje. Nisu mi potrebne Nove godine ni neki datumi da bih donijela odluku. Počela sam nedavno vježbati i nadam se da ću biti ustrajna u toj odluci', objasnila nam je.

Glazbenica Ana Rucner odluke donosi prema situacijama, a ne datumima. 'Nastojim biti dosljedna i prilično uspijevam u tome. Protekla godina za mene je bila vrlo promjenjiva i burna. Bilo je lijepih i manje lijepih situacija, ali ono što je najvažnije, zdravi smo i idemo dalje', zaključila je optimistično čelistica.