'SONIC HIGHWAYS'

Objavljen foršpan za seriju Foo Fightersa

22.08.2014 u 14:15

Bionic
Reading

Kako je dobro poznato fanovima Foo Fightersa, slavni američki rokeri snimili su dokumentarnu seriju koja će pratiti nastanak njihovog novog albuma 'Sonic Highways'

Foo Fighters konačno su i službeno objavili foršpan za serijal koji u Americi kreće s prikazivanjem od 17. listopada na HBO-u.

Kako bi dobili inspiraciju za snimanje albuma 'Sonic Highways', Foo Fightersi su obišli osam američkih gradova i studija u kojima su snimale glazbene legende. Misao vodilja im je bila lokalna glazbena struja i ideja da je svaka od regija oblikovala svoje poznate glazbenike i utjecaje. Za album i seriju su Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett i Pat Smear skladali i napisali po jednu pjesmu u svakom osam gradova. Zanimljivo je da se režije prihvatio sam Grohl.

U svakoj epizodi uz lokalnog, legendarnog glazbenika, Dave Grohl je na licu mjesta pisao stihove ne bi li što realnije dočarao utjecaj svakog pojedinačnog grada na sam proces pisanja i skladanja. Za film su intervjue dali glazbenici brojni glazbenici, među kojima i: Dolly Parton, Slash, Clive Davis, Cheap Trick's Rick Nielsen, LL Cool J, Macklemore, Willie Nelson, Ian MacKaye (Fugazi), Steve Albini i Pharrell Williams, a Grohl je popričao i s predsjednikom Barackom Obamom

Ovo je svojevrsna glazbena karta Amerike, making of najambicioznijeg albuma benda do sada, ali i ljubavno pismo američkoj glazbenoj povijesti.

Album 'Sonic Highways' izlazi 10. studenoga.

'To je naš prepoznatljiv album, ali ima nešto dublje i muzikalnije u sebi. Mislim da su nas različiti gradovi koje smo obišli, kao i ljudi koje smo sretali, nadahnuli da se protegnemo dalje i da istražujemo novi teritorij, bez gubljenja našeg prepoznatljivog zvuka', kaže Dave Grohl, vjerujući da okruženje u kojem se snima i piše utječe i na rezultat - glazbu koja se stvara.

Na linku http://bit.ly/sonic-highways obožavatelji mogu naručiti album 'Sonic Highways' to na CD-u te na 180-gramskom vinilu. Vinil dolazi u paketu s devet različitih naslovnica koje uključuju osam verzija na temu gradova u kojima je sniman album: Austin, Chicago, Los Angeles, Nashville, New Orleans, New York, Seattle i Washington. Lepeza ograničenih količina raznovrsnih ekskluzivnih dodataka za kolekcionare bit će također dostupna samo na ovom linku. 'Sonic Highways' (Roswell Records/RCA Records/Sony/Menart) traje malo više od 44 minute, a producirali su ga Butch Vig Foo Fighters.

Na albumu se nalaze pjesme: 'Something From Nothing', 'The Feast and The Famine', 'Congregation', 'What Did I Do?/God As My Witness', 'Outside', 'In The Clear', 'Subterranean' i 'I Am A River'.

Detaljnije na .