BANDERAS I CRUZ U GLAVNOJ ULOZI

Novi film Pedra Almodovara 'Putnici ljubavnici' u kinima

28.02.2014 u 19:59

Bionic
Reading

Od 25. travnja u hrvatskim kinima igra novi film Pedra Almodovara, 'Putnici ljubavnici' (Los amantes pasajeros)

Najnoviji je to film redatelja hitova 'Sve o mojoj majci', 'Pričaj s njom', 'Loš odgoj' i 'Vraćam se'. Radi se o šašavoj priči o putnicima aviona koji će se po svoj prilici srušiti, a njima jedino preostaje ispuniti preostalo vrijeme na najbolji mogući način.

Tehnički kvar ugrozio je živote putnika na komercijalnom letu 2549. Piloti u suradnji s kontrolorima leta pokušavaju iznaći rješenje. Osoblje u avionu, kao i njihov šef, zbilja su atipični, barokni likovi koji se suočeni sa smrtonosnom opasnošću odlučuju na nevjerojatan potez: uživati što je više moguće i zadnje trenutke provesti kako najbolje umiju. Računica je jednostavna: sve na što se svodi njihov život jesu seks i smrt.

Foršpan filma 'Putnici ljubavnici'

Ovaj film označava sedmu suradnju Pedra Almodovara i Antonija Banderasa, kao i njegovu petu suradnju s glumicom Penelope Cruz. No ovo je i prvi Almodovarov film u kojem Cruzova i Banderas glume skupa.

Mnogo je referenci na osobni svijet Pedra Almodovara u ovom naslovu: ime aviona je Chavela Blanca, referenca na Pedrovu dragu prijateljicu, pjevačicu Chavelu Vargas, te na jednu od dragih prijateljica, Blancu Sanchez Ime avionske kompanije Peninsula je skraćeno na Pe, nadimak Penelope Cruz.

Kao i obično, malena uloga i u ovom filmu pripala je Augustinu Almodovaru, redateljevu bratu i producentu filma, koji igra kontrolora na aerodromu na samom kraju filma.