RIJEKA, 12. I 13. LIPNJA

Norveški genijalci Röyksopp na Harteri

13.03.2009 u 13:39

Bionic
Reading

Dolazak na ovogodišnju Harteru potvrdili su i norveški genijalni pop 'elektroničari' Röyksopp

Norveški bend Röyksopp, jednu od najuzbudljivijih pojava u recentnoj svjetskoj glazbenoj produkciji, stvorili su Svein Berge i Torbjørn Brundtland slijedeći svoj istančani skandinavski smisao za melodije i vrhunske aranžmane, osvježen jasnom vizijom suvremene pop elektronike.

Pjesme poput 'Eple', 'Poor Leno' i 'Remind Me' s njihovog proslavljenog prvijenca 'Melody A.M.' lansirale su ih u sam vrh glazbene scene, donijele im niz nominacija za Brit Awards, uključujući i onu za najbolji internacionalni bend, MTV Award za najbolji videospot i nastupe s prvoligašima, poput Mobyja i Basement Jaxxa.

Sličan recept ponovili su i s drugim albumom koji je iznjedrio globalni hit 'What Else Is There' obojen veličanstvenim vokalom Karin Dreijer iz grupe 'The Knife'. Ovih dana Röyksopp lansira treći studijski uradak 'Junior' čiji je naslovni singl 'Happy Up Here' već osvojio radijski eter. Hrvatska publika imat će priliku premijerno čuti novi materijal uoči njihovog nastupa na svjetskim festivalima gigantima poput belgijskog Rock Werchtera i danskog Roskilde Festivala.

Röyksopp sasvim logično nastavlja impresivan niz headlinera ovogodišnje Hartere koja će se održati 12. i 13. lipnja u bivšoj Tvornici papira u Rijeci. Ulaznice za petu Harteru do nedjelje u ponoć dostupne su za 140 kuna u sustavu Eventima.