VANDA WINTER

'Nisam se odmarala dvije godine'

03.06.2015 u 12:13

Bionic
Reading

Nakon njujorškog Broadwaya i londonskog West Enda, brojnih izvedbi u svijetu i 52 milijuna gledatelja, najpoznatiji mjuzikl današnjice 'Mamma Mia' uskoro će se igrati i kod nas, a jedna od uloga pripala je Vandi Winter

U kazalištu Komedija 18. i 19. lipnja održat će se svečane premijere mjuzikla 'Mamma Mia'. U njemu se izvode najveći svjetski hitovi Abbe, kao što su 'Super Trouper', 'Dancing Queen', 'Thank You For The Music', 'The Winner Takes It All' i 'SOS', a jednu od uloga ima pjevačica i glumica Vanda Winter.

'Abbu je zaista teško izbjeći i ne možete je ne čuti i ne slušati jer je dio svjetske pop kulture. Htjeli ili ne, svi smo odrasli na njenim pjesmama koje su postale pop klasici. Drago mi je da smo u Komediji dobili priliku postaviti mjuzikl 'Mamma Mia' jer su nam songovi iz njega probudili najljepša sjećanja na Abbinu glazbu', rekla je Vanda. Njoj je najdraža Abbina pjesma 'The Winner Takes It All' jer ima jako lijepu priču.

'Sve Abbine pjesme imaju lako pamtljive i pjevne melodije, ali i općenite teme koje su primjenjive na svakoga, pa ih zato ljudi vole i slušaju', tvrdi pjevačica. Iako je već godinama dio ansambla kazališta Komedija, za mjuzikl 'Mamma Mia' je, poput ostalih kolega, morala proći audiciju.

'U mjuziklu u alternaciji s Anom Kraljević igram Sophie, koju odgaja samohrana majka i koja cijeli život ne zna tko joj je otac. Kad se napokon dočepa maminog dnevnika, iz njega pokušava detektivski otkriti tko je on te na svoje vjenčanje poziva tri potencijalna kandidata i tu kreće zaplet. Mamu Donnu u alternaciji igraju Renata Sabljak i Sanja Marin', otkrila je Vanda. Osim njih, u mjuziklu igraju Danijela Pintarić, Luka Nižetić, Damir Kedžo, Đani Stipaničev, Mila Elegović, Ervin Baučić...

Zbog tog svjetski poznatog kazališnog hita Vanda se nije posebno pripremala jer je, kaže, još 'u treningu' od showa 'Tvoje lice zvuči poznato', serije 'Stella' te predstave 'Ella i Marilyn', a imali su klasične koreografske i pjevačke probe od deset do 17 sati.

'Imam vrlo malo slobodnog vremena pa se u zadnje vrijeme stalno ispričavam ljudima i molim ih za razumijevanje. Kad se na sve još nadovežu redovne predstave iz Komedijinog repertoara, moj dan se trenutno svodi na cjelodnevni boravak u kazalištu', rekla je. Do kraja srpnja očekuju je poslovne obaveze, a onda će na zasluženi odmor.

'U kolovozu odlazim na pošteni godišnji odmor jer se dvije godine nisam odmarala pa mi je to sad već jako potrebno i nedostaje mi', priznala je. U trenucima odmora najljepše joj je to što ništa ne mora planirati.

'Predivan je osjećaj kad znam da ništa ne moram. Obično gledam serije, budem na moru, plivam, kuham i spremam stan kad to poželim, viđam se s prijateljima i svojom obitelji', otkrila je. Kad je riječ o ljubavi, tajanstvena je i kaže da je sve pod kontrolom te da je trenutno sretna i zadovoljna.