U ZAGREBU

Neobične delicije oduševile na Food Film Festivalu

15.09.2015 u 17:45

  • +5

Krokodil, tripice i marmelada

Izvor: Promo fotografije / Autor: Julio Frangen

Bionic
Reading

Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola danas je ušao u svoj pet dan i traje sve do nedjelje, 20. rujna na zagrebačkom Zrinjevcu, a jučerašnji dan na festivalu su obilježile zabavne radionice

Matija Nikolić iz Wok by Matija pokazao je kako se radi marmelada od špeka te priprema meso od krokodila, a Kristijan Krasnić iz The Hole In One Puba i Lucija Bilandžić iz Dva srca i kuhača spremali Tripice.

Unatoč što je bio ponedjeljak veliki je broj posjetitelja uživao u kultnom gastrofilmu Eat Drink Man Woman na dekicama na travi i pritom uživao u nekim od specijaliteta koji se pripremaju u ovom filmu.

Danas nas čeka sushi radionica Alana Košćaka iz Timea i Binimota te radionica najboljeg kuhara među vinarima - Mladena Rožanića.

Jučer je Matija Nikolić otvorio je Šator šefa kuhinje s doista neobičnom, ali iznimno ukusnom marmeladom od špeka te pripremom mesa od krokodila s kojim se gotovo nitko od posjetitelja nikada nije susreo. Matija je jednu od najvjernijih posjetiteljica kulinarskih radionica koja iz dana u dan zapisuje sve recepte pozvao u šator šefa kuhinje gdje pripremila grah koji je također nestao u trenu.

Njegovo su mjesto zatim zauzeli majstori u pravljenu tripica, Kristijan Krasnić iz Hole In One Gastro Puba i Lucija Bilandžić, gastro savjetnica iz Dva srca i kuhača te direktorica hrane i pića FFFZ, inače organizatori sad već slavnog kulinarskog događanja 'Triper i tri pice kuhaju tripice' gdje se poznati zagrebački restorani nadmeću u pravljenju ovog zagrebačkog jela.

'Eat Drink Man Woman' iz 1994. nominiran za Oscar za najbolji strani film, ponovno je ispunio livadu ispred filmskog platna. Gastro kućice pripremile su prigodne filmske menije uz koje je generalni partner festivala Coca-Cola svakom posjetitelju uz filmski menu poklonio i gratis Coca-Colu 0,5 l. Tako ste na primjer mogli naručiti Gyozu u kućici Umami, Crocodile Dandy Wok (Noodles) u Wok by Matija te Spring Rollse u Bistrou Pauza.

Radionice koje nas danas očekuju tiču se japanske kuhinje i vrhunskih gastronomsko-vinskih kombinacija – u 15 sati kuhar Alan Košćak (Binimoto i restoran Time) pokazat će čari sushija, a u 18 sati slavni će vinar Mladen Rožanić (Roxanich vina) dokazati kako i vinari znaju vrhunski kuhati.

Večeras u 21 sat na rasporedu je odlična francuska komedija 'Haute Cuisine' iz 2012. u kojem glume zvijezde poput Catherine Frot, Arthura Duponta i Jeana d'Ormessona. A film će svakako upotpuniti Vindijev filmski izbor sireva te Foie Gras na kućici Lari&Penatija uz čiju ćete kupnju dobiti i gratis Coca-Colu 0,5 l od generalnog partnera festivala Coca-Cole.