NEZABORAVNO LJETO

Neno Belan: 'Uživam u sirovoj morskoj hrani'

22.08.2015 u 18:14

Bionic
Reading

Neno Belan je na Braču napunio baterije te se sprema za večerašnji nastup na Večerima dalmatinske šansone gdje će nastupiti u duetu s glumicom i pjevačicom grupe Detour, Majom Posavec

'Ljeto mi je bilo vrlo dinamično, pola radno a pola sam odmarao. Uglavnom sam provodio vrijeme na Braču, gdje sam bio s kćeri Nikolinom. Posjetili smo, među ostalim, Vidovu goru, najveći vrh svih jadranskih otoka (780 M), vozio sam bicikl i uživao u tome. Bio sam i na Kornatima s brodom svog prijatelja iz Zadra Pere Kneževića. Uživali smo, dakako, i u dobroj morskoj hrani, a posebno je bilo zanimljivo hraniti se sirovom, neobrađenom hranom iz mora poput morskih ježeva, školjki...' kaže jedan od naših, na terenu, najaktivnijih glazbenika na sceni.


Glazbenik ljeti najviše voli biciklirati

Ovo ljeto mu je, kaže, bilo nezaboravno, a pamtit će ga po rekordnim vrućinama i odličnim koncertima s Fiumensima u Baškoj Vodi, Salima, Trsteniku, Selcima, Splitu..
'Posebno će mi ostati u sjećanju kad smo ploveći do Kornata susreli par delfina koji nam je priredio pravi morski show', otkrio je pjevač.


Glazbenik će s odmora pamtiti delfine koje je vidio u blizini na Kornata

Neno Belan već je dobro znan gost Šibenika i Večeri dalmatinske šansone, a ove godine ondje nastupa s Majom Posavec, pjevačicom grupe Detour. S njom se se, kaže, skompao na svom koncertu u Tvornici za Valentinovo, kada im je grupa Detour bila gost i kada se zaljubio u Majin glas. Plod suradnje je pjesma 'Tvoj glas'.
'Nikad se ne zna što će biti u budućnosti, no svakako bih da Maja i ja još surađujemo', kaže glazbenik.

Za večerašnje predstavljanje u Šibeniku ne pripremaju nikakav poseban scenski nastup.
'U skladu s gabaritima tog simpatičnog festivala, pojavit ćemo se lijepo odjeveni po našem ukusu, jer garderoba ipak šalje neku poruku publici, a inače sam sam sebi stilist. Maja uvijek ima neku zanimljivu odjevnu kombinaciju na sceni. Vizualni identitet je svakako vrlo bitan pa tako razmišljamo i o videospotu za ovaj duet, što ćemo ostaviti za rujan', rekao je Neno. Ostatak ljeta provest će radno jer ga još očekuje nastup na Etnofestu u Neumu te još nekoliko svirki u Zadru, Jelsi, Solinu...

'Naravno da ću još ugrabiti malo odmora za sebe do jeseni. Inače sam pun planova, među kojima je rad na soundtracku dječjeg mjuzikla 'Matilda' s poznatim pjevačima, pa rad na naslovnoj temi za jednu sapunicu, kao i objava mog novog albuma', pohvalio se.


Posjetio je i najveći vrh jadranskih otoka Vidovu goru


S prijateljima je Neno ovog ljeta posebno uživao morskim specijalitetima