LJUBAV I MODA - 30 GODINA

Neno Belan predstavlja scenski spektakl za trostruku obljetnicu!

26.02.2016 u 16:00

Bionic
Reading

Neno Belan će sa svojim Fiumensima na koncertu 'Ljubav i moda' u subotu 27. veljače u zagrebačkom Domu sportova proslaviti tri obljetnice - 30 godina svoje karijere, 30 godina od svog prvog albuma u karijeri i 30 godina od svog prvog koncerta u legendarnom Kulušiću s Đavolima, koji je zajedno s izlaskom tog albuma ujedno označio početak Belanove profesionalne glazbene karijere što traje i danas

Ovo definitivno neće biti običan koncert, već pravi scenski spektakl kao rezultat suradnje velikog broja umjetnika.

Redateljica Nina Kleflin vodi cijeli kazališni koncept u tri čina te će Belan s bendom u prvom činu izvesti cijelu ploču Đavola 'Ljubav i moda'. Bend će svirati na originalnim instrumentima na kojima su snimljene pjesme, a bit će obučeni upravo onako kako su izgledali 80-ih! Za kostime je zadužena Sara Lovrić. U drugom činu Belan nastupa s Mediteranskim orkestrom koji uz Fiumense čine gudački kvartet Prelude, Surka Beat Box i udaraljke, dvije mandoline, dodatna gitara i solo violina.

Treći dio koncerta donosi električnu svirku i feštu uz najveće hitove Nene Belana i Fiumensa!

Za vizualni identitet koncerta i nostalgične videoprojekcije zaslužan je Ivan Faktor, nagrađivani videoumjetnik iz Osijeka kojemu su djela trenutno izložena u MSU, a izlaže i u Berlinu te drugim europskim kulturnim središtima.

Za ozvučenje brinut će se Vinko Perinić, a nije naodmet napomenuti i već najavljene gošće Josipu Lisac, Zoricu Kondžu, s kojom je Belan snimio popularan duet 'Do posljednjeg daha', a kao posljednja gošća najavljena je Maja Posavec, s kojom Belan ima aktualan hit 'Tvoj glas', duet koji tjednima bilježi vrlo visok broj emitiranja. S obzirom na to da ovih dana Neno Belan u Skansijevom studiju završava miks glazbe iz dječjeg mjuzikla 'Matilda', na koncertu će s njim nastupiti i dječji ansambl iz mjuzikla te šibenska klapa More.