LOŠE KRITIKE

(Ne)slavni dani Watts i McConaugheya u Cannesu

17.05.2015 u 11:46

Bionic
Reading

Dvoje glumaca glavni su junaci novog filma Gusa Van Santa 'Sea of Trees' koji su kritičari pokopali nakon sinoćnje premijere nazvavši ga najgorim filmom hvaljenog redatelja

Cannes će ove godine ostaviti gorak okus u ustima nekim zvijezdama, a među njima su zasigurno Naomi Watts, Matthew McConaughey i hvaljeni filmaš Gus Van Sant. Naime, njegov najnoviji film 'Sea od Trees' o depresivnom Amerikancu koji od životnih problema i supruge alkoholičarke bježi u Japan gdje namjerava počiniti samoubojstvo, nakon sinoćnje premijere opisan je kao sladunjava i trivijalna melodrama, najgora koju je Van Sant ikada snimio u svojoj karijeri.

Publika se nije suzdržavala svoje nezadovoljstvo izraziti zviždanjem i podsmijehom, no unatoč svemu, Naomi Watts nije skidala osmijeh s lica. Za talentiranu glumicu koju je 'Mulholand Drive' Davida Lyncha bacio u orbitu, posljednje godine nisu bile uspješne na poslovnom planu. Film za filmom koji je snimila doživio je debakl, a Gus Van Sant nije uspio popraviti stvar s novim projektom koji je u Cannesu za sve njegove obožavatelje bio veliko razočarenje.

Hrvatski redatelj Dalibor Matanić zasigurno će imati više sreće sa svojim 'Zvizdanom' čija će svečana premijera u Cannesu biti upravo danas.