QUEER MOMENTI

Ne propustite film 'Bratstvo' u kinu Europa

28.03.2013 u 12:22

Bionic
Reading

Queer Zagreb prikazuje hvaljeni film 'Bratstvo', dugometražni igrani prvijenac danskog redatelja Nicola Donata

Kontroverzni je film u režiji mladog redatelja Nicola Donata laureat filmskog festivala u Rimu na kojem je osvojio nagradu za najbolji film te nagradu Golden Butterfly, a na filmskom festivalu u Tallinnu 2009. nagradu za najbolju mušku ulogu.

Bratstvo' (Brotherskab) drama je o nedozvoljenoj vezi dvojice muškaraca koja se rađa u kontekstu neonaci skupine i koja za sobom povlači ljubav, emocionalnu i moralnu rastrganost te pitanja izdaje, lojalnosti i identiteta.

Radnja 'Bratstva' započinje kada Lars Thure Lindhardt), tik pred promaknuće, napušta vojsku i vraća se u roditeljski dom. Uskoro se priključuje neonaci skupini u kojoj brzo napreduje i upoznaje budućeg ljubavnika Jimmyja (David Dencik). Pod okriljem bratstva započinju intenzivnu emocionalnu i seksualnu vezu koja se uskoro pokazuje opasnom, problematičnom i bitnom za obojicu.

Foršpan filma 'Bratstvo'

Izvrsna glumačka ostvarenja u višeslojnom dramaturškom vrtlogu (potvrđena i nagradom za najbolju mušku ulogu Davidu Denciku koji je upravo ulogom Jimmyja zadobio status jednog od najperspektivnijih mladih europskih glumaca) još su jedan od razloga hvaljenosti ovog filma i među kritikom i među publikom.

Nicolo Donato, redatelj talijanskih korijena, započeo kao redatelj glazbenih spotova, TV reklama, kao i kratkometražnih filmova, među kojima je 'Os / Togetherness' iz 2006. prikazan u suradnji s filmskim festivalom u Cannesu, a bio je nominiran u kategoriji najboljeg stranog filma na Međunarodnom filmskom festivalu u Seulu. 'Bratstvo' je njegov prvi dugometražni igrani film.

Raspored projekcija

Kino Europa, Varšavska 3

1. travnja ponedjeljak,20 sati

2. travnja utorak, 20 sati

3. travnja srijeda, 20 sati

5. travnja petak, 19 sati

6. travnja subota, 21 sat

7. travnja nedjelja, 19 sati

9. travnja utorak, 20
sati