DUJMIĆ PIŠE KNJIGU

'Napio sam se sto puta, ali...'

20.03.2015 u 10:25

Bionic
Reading

Skladatelj Novih fosila posvećen je pisanju autobiografije koja bi svjetlo dana trebala ugledati ove jeseni

Prošlu godinu obilježenu odlaskom iz Novih fosila čije je ime zajedno sa Slobodanom Momčilovićem Mokom sam zaštitio, Rajko Dujmić (60) najradije bi spremio negdje u ladicu, s pjesmama koje tek treba objaviti.

Iznenađen i razočaran ponašanjem svojih nekadašnjih kolega i prijatelja, Dujmić se posvetio pisanju sjećanja na svoje najranije dane i dane svoje mladosti kad još nije poznavao nijednog člana Novih fosila osim Moke i svog vjenčanog kuma Marinka Colnaga. Dujmić knjigu namjerava izdati ove jeseni, a u njoj će progovoriti o mnogim javnosti nepoznatim stvarima.


Novi fosili

'Vrlo je teško govoriti istinu i ne sramiti se. Onaj tko pročita knjigu znat će što govorim. U njoj neću spominjati prava imena, no mnogi će se moći prepoznati. Svaka mladost ima pravo na svoju mladost, ima pravo griješiti, ali svoje pogreške ne smije pretvoriti u naviku. Napio sam se sto puta, ali svaka medalja ima dvije strane. Moja medalja ima ljubav i s jedne i s druge strane. Nisam svetac, ali nisam ni grijeh koji hoda', rekao nam je Rajko i nastavlja.

'Moj život je ljubav. Pisat ću i o njoj. Imam samo jednu ženu, a sve su druge bile dio moje mladosti, no tek sad smatram da sam mlad', ističe Dujmić i kaže kako ga nedavni status Sanje Doležal na Facebooku u kojem ga je usporedila sa Severinom nimalo ne smeta.

'Severina je bila kod mene još kad je imala četrnaest godina. Jako je poštujem i cijenim. Što se tiče Sanje, njezinu poruku uopće nisam doživio. Žena ima dovoljno godina da kaže ono što misli. Blagoslivljam svaki njezin dan i želim joj samo sreću i svako dobro. Mi se nikad nismo posvađali. Ja nikad nisam javno rekao da smo živjeli zajedno u ljubavi ili bilo kojoj drugoj vrsti veze. Jedina ljubav koja traje već 27 godina i koja me nikad nije izdala moja je supruga. Veća ljubav od te je ona majčinska jer kad nemate majku, ostajete kao svijeća na stijeni. Onda se svijeća rastopi u kamen i nikad ne nestaje. To je ljubav', sa sjetom nam govori Rajko koji u ovim, kao i u svim proteklim životnim trenucima, velik oslonac pronalazi u vjeri.