VELIKI PREZIR U GRIČU

Najbolje čuvana rock'n'roll tajna u regiji

26.11.2013 u 14:05

Bionic
Reading

Bend Veliki prezir već dulje vrijeme slovi za najbolje čuvanu tajnu rock'n'roll scene u regiji. Bend čine članovi čak pet kultnih bendova regionalne r'n'r povijesti: Obojenog programa, Partibrejkersa, Jarbola, Neočekivane sile i La strade

Prvi put u Hrvatskoj bend će nastupiti 12. prosinca u kinu Grič u sklopu Luksuzne turneje povodom snimanja dokumentarnog filma o bendu u režiji Andrijane Stojković, autorice poznate u dokumentarističkom miljeu. Atmosfera koncerta u kinu Grič bit će snimljena i uvrštena u film kao dokument za buduće r'n'r generacije. Talentirani frontmen benda Vladimir Kolarić – Kole oformio je bend prije dvadeset godina te su nakon debitantskog izdanja jednostavnog naziva 'Veliki prezir' uplivali u sam vrh pop/r'n'r regionalne scene očaravši publiku svojim emotivnim, energičnim i atraktivnim nastupima.

S obzirom na popularnost koju su stjecali kvalitetom glazbe i izvedbe, nikada nisu jurili ka nekom industrijskom glazbenom vrhu, iako su to mogli, već su svu energiju ulagali u stvaralaštvo i unutarnji razvoj, što je rezultiralo nizom glazbenih dragulja. Posljednja dva albuma najčešće su nazivana zrelim plodovima gotovo neprimjetnog i tihog procesa unutrašnjeg razvoja benda u svim aspektima – od poetske i autorske prizme lidera Vladimira Kolarića, preko sviračke perfekcije bubnjara Roberta Radića (ex La strada, ex Obojeni program) i gitarista Roberta Telčera (Partibrejkers), do Borisa Mladenovića (Jarboli, Neočekivana sila) koji je osim doprinosa na bas gitari svojim koproducentskim potpisom, uz Sašu Jankovića, unio novu, kompleksniju i profinjeniju zvučnu sliku. I publika i kritika Veliki prezir smatraju 'punokrvnim' rok bendom koji je uspio dosegnuti autentičnost izraza, tako rijetku u današnje vrijeme.

Veliki prezir - 'Ne znam'

Glazba benda Veliki prezir pored čistokrvne r'n'r energije nosi u sebi samu esenciju pop glazbe, što slušatelja već na prvo slušanje hipnotizira i urezuje mu u srce buntovnu, a opet nježnu Kolarićevu poeziju, izazivajući osjećaj ispunjenosti i sreće. Povodom predstojeće turneje članovi benda poručuju za kojom novom formom tragaju i kakav vas zvuk očekuje u Zagrebu 12. prosinca u kinu Grič: 'Po svemu sudeći, sljedeća muzička faza Velikog prezira bit će izrazito rock'n'roll orijentirana, s uplivima u razne okvire koje taj žanr pruža - od sumanutih gitara, groovie ritmova, preko psihodeličnih višeglasnih harmonija, do toplih, svedenih kompozicija u kojima je dinamika sve.'

Koncert Velikog prezira u kinu Grič praznik je za sve obožavatelje snažnog autorskog izričaja u r'n'r i pop glazbi, a ono što je sigurno je to da će svatko tko mu bude prisustvovao imati  smiješak na licu i nekoliko Kolarićevih stihova u džepu!

Ulaznice za koncert po cijeni od 35 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 22) i Rockmarku (Berislavićeva 13), a na samom ulazu cijena će iznositi 45 kuna.

300706,300500,300929,300733