MLADA NADA

Nagrađen film Daine Oniunas Pusić

05.03.2014 u 20:33

Bionic
Reading

Na 8. izdanju European Short Pitcha jednu od tri ravnopravne prve nagrade osvojila je 'Zvjerka', kratkometražni igrani film redateljice i scenaristice Daine Oniunas Pusić, inače kćeri političarke Vesne Pusić

Nagrada joj je dodijeljena u Luxembourgu na Co-production Forumu (28. 2. – 1. 3.) koji je završni dio ovogodišnjeg programa European Short Pitcha započetog u siječnju u Bratislavi. Tijekom foruma 25 redatelja i scenarista odabranih projekata iz 23 zemlje pitchiralo je svoje filmove pred brojnim međunarodnim producentima. Uz 'Zvjerku', oni su među tri najbolja projekta odnosno pitcha odabrali i finski film 'Motor Oil' Vilje Autiokyrö te britanski 'Wheels' Benjamina Beeja. Svi troje osvojili su i produkcijsku potporu u iznosu 1.000 eura.

European Short Pitch projekt je poticanja razvoja scenarija i koprodukcija kratkometražnog filma na europskoj razini. Organizira ga NISI MASA, najveća europska filmska mreža mladih, čije su hrvatske članice Kinoklub Zagreb i Palunko.

'Zvjerka' (Beast of Burden) govori o 75-godišnjoj Veri i njezinoj stogodišnjoj majci Nadi koje žive u skromnom stanu u Zagrebu. Njihovu svađalačku, ali uhodanu svakodnevicu jednoga dana poremeti šišmiš koji se ugnijezdi ispod Nadina kreveta.