15. SRPNJA

Na ZadaRock stižu Deep Purple i Gibonni

17.02.2014 u 12:38

Bionic
Reading

Zadar će ovoga ljeta biti središte rock n'rolla! U samo jednoj večeri, 15. srpnja, na parkiralištu Jazine, u sklopu ZadaRock-a, ambicioznog projekta koji će u Zadar dovesti velika imena rock scene svake godine, nastupiti će čak dvije glazbene legende. Gibonni, omiljeni hrvatski izvođač i poznati kantautor, te Deep Purple, najglasniji bend svih vremena koji je ostavio neizbrisiv trag na svjetskoj glazbenoj sceni

Na današnjoj konferenciji za medije koja se održala u klubu Arsenal, Gibonni i članovi turističke zajednice zajedno su najavili ovaj rock spektakl. U jeku turističke sezone, Zadar će još jednom ugostiti velika glazbena imena. Branko Ganzulić, predsjednik Turističke zajednice je istaknuo važnost ovog događaja kao i svih koji se održavaju u Zadru, a koji oplemenjuju turističku ponudu te je pozvao sve da dođu i uživaju na još jednom velikom glazbenom događaju.

Na pitanje novinara zašto je odabran Zadar, Zvonko Šupe, direktor Turističke zajednice je odgovorio jasno: 'Zato što je Zadar najbolji!'.

Jedan od najaktivnijih i najdugovječnijih hard rock bandova, britanski Deep Purple, koji je kroz gotovo četiri i pol desetljeća utjecao na niz bendova i generacija, nastupit će na prvom ZadaRocku, Koncertom u sklopu turneje povodom zadnjeg albuma 'Now What', prepoznatljivim će pjesmama poput davnih, ali nezaboravljenih hitova 'Smoke On The Water', 'Into The Fire', 'Perfect Strangers', obožavatelje na ZadaRock open airu na Jazinama podsjetiti na prve taktove njihovih uspješnica uz koje su odrastali.

Deep Purple - 'Perfect Strangers'

Popularni Gibo koji je 'vršnjak' s bandom Deep Purple, i sam je nekada 'plovio' heavy metal vodama. Naime, osnivač je i prvi pjevač Osmog putnika, a pjevao je i u sastavu Divlje Jagode. Legendarni Gibo koji je najveći uspjeh u karijeri ipak ostvario kao samostalni kantautor, ne krije veliko zadovoljstvo zajedničkim koncertom u Zadru. 'Ovo je za mene ogromna radost. Dijelit ću stage s tako velikim bandom kao sto je Deep Purple. Prvi album na kojeg sam se u životu zakačio bio je 'Made in Japan', a prva pjesma koju sam naučio svirati na gitari bila je 'Smoke On The Water'. Poziv njihovog promotora da nastupamo zajedno na koncertima u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji i Austriji stvarno mi predstavlja veliko zadovoljstvo. Jedva čekam!', istaknuo je Gibonni

Gibonni - 'Čemu se nadaš , srce moje' ( feat. Maya Azucena )

Gibonni i Deep Purple na ovom koncetu nastupaju kao zasebni izvođači na istoj pozornici, što znači da će i Gibo i Purplovci imati isto trajanje koncerta. Čeka nas duga rokerska noć na prvom ZadaRocku! ZadaRock se održava u organizaciji austrijske tvrtke NuCoast i slovenske MH Concerts, a posebnu podršku dao je Grad Zadar te Turistička zajednica Zadra. Želja je organizatora kao i Grada, da se ZadaRock održava svake godine i podigne sezonsku ponudu ovog prekrasnog Jadranskog bisera.

Odluka o održavanju ZadaRocka bila je jednostavna – Zadar je grad koji je pokazao velik interes za rock spektakle u proteklih nekoliko godina, od Zucchera do Santane i mnogih drugih. Parkiralište pored dvorane Jazine ima sve predispozicije za ispunjavanje najzahtjevnijih svjetskih producijskih zahtjeva, dok je logistička pomoć koju organizatorima pruža Grad od izuzetne važnosti. Upravo zbog svega toga uspjeh ZadaRocka je neupitan, kao i velika očekivanja koja organizatori i Grad imaju od ovog projekta.

Ulaznice za ZadaRock u prodaji su od 19. veljače preko stranice eventim.hr te na svim prodajnim mjestima Eventima. Cijena ulaznice od 19. veljače do 19. ožujka biti će 220 kuna, a nakon 19. ožujka iznositi će 290 kuna.