AMERIČKA GOTIKA

Na Pickbox stigla priča o ubojici sa srebrnim zvonom

15.09.2016 u 19:26

Bionic
Reading

Misteriji su super stvar, svatko ih voli, a serija koja je upravo stigla na Pickbox jedna je od boljih toga žanra koje ćete pogledati ove godine. 'Američka gotika' dobila je ime po poznatoj slici Granta Wooda, a u fokusu ima bogatu bostonsku obitelj koja u ormaru skriva više kostura nego bi se to ikada reklo kada se vidi njihova raskošna vila, fini maniri, elegancija te uspješna kći koja se kandidirala za gradonačelnicu

Zločini se događaju svugdje, ali savršeni zločin počinje na maštovit način i to s malim suvenirom ostavljenim pokraj tijela, koji uvijek zagolicaju maštu javnosti i popune stupce novina. Serijski ubojica iz Bostona iza sebe ima desetak žrtava - sve članove bostonske elite ubijene na različite načine, i pokraj svakog je, osim otisaka, ostavljeno malo srebrno zvonce.

Događaji upućuju na imućnu obitelj Hawthorne, a prvotni šok da je takvo što uopće moguće u njihovoj obitelji, zamijenit će trinaest veličanstveno izvedenih epizoda o sumnjama, manipulaciji i zauvijek izgubljenom povjerenju. Tko je ubojica? Je li to tata Mitch koji ima srčani udar kada iskrsne onaj nesretni remen? Je li to mama Madeline, žena zaleđenog lica i najvećeg autoriteta u kući? Je li Garreth, crna ovca i čudni tip koji već četrnaest godina živi na nekom dalekom mjestu i ne komunicira s obitelji? Tu su manje izgledni sumnjivci Cam, Tessa i Alison, ali u ovakvim stvarima nikada se ne zna. Osoba na koju prvo padne sumnja najčešće nije počinitelj.

Autorica serije je Corine Brinkerhoff, producentica 'Dobre žene' i 'Djevice Jane'. Od poznatih lica tu je Antony Starr iz serije 'Banshee', Justin Chatwin iz serije 'Besramnici', Oscarom zamalo nagrađena Virginia Madsen te Juliet Rylance koja je relativno nova u svijetu glume, ali je bila sjajna u 'The Knicku'.

Da je ova serija kojim slučajem knjiga, sigurno biste je ponijeli na godišnji odmor, a budući da nije, priuštite si jedno produženo ljeto na Pickboxu.