DARIA KINZER ODUSTALA

Na Eurosong ipak odlazi Jacques Houdek!

01.04.2011 u 08:21

Bionic
Reading

Nakon što se Daria Kinzer povukla iz projekta zbog nesuglasica oko jezika na kojemu bi trebala predstaviti Hrvatsku na Eurosongu, u Düsseldorf ipak leti Jacques Houdek!

Daria Kinzer, kako saznajemo, izrazila je želju da pjesmu 'Lahor', s kojom je pobijedila na ovogodišnjoj Dori, otpjeva na njemačkom jeziku, što je opravdala činjenicom da je Njemačka zemlja domaćin predstojećeg Eurosonga, ali i činjenicom da jako dobro vlada tim jezikom, budući da je rođena u Njemačkoj, a živi u Beču.

Bez obzira na prilično uvjerljive razloge, organizatori nisu pali na Darijin njemačko-austrijski šarm, te su bili odlučni u tome da zapjeva na engleskom. 'Iako Darijina ideja u načelu nije loša, vjerujemo da je pjesma dovoljno kvalitetna sama po sebi da osvoji slušatelje i na engleskom jeziku. Uostalom, na Dori je pobijedila na hrvatskom, stoga zašto ne bi u Njemačkoj na engleskom?' rekao nam je voditelj projekta Dora 2011, Aleksandar Kostadinov

Kako su Darija i Aleksandar odlučili čvrsto stati i ostati iza svojih odluka, nakon kraćih neuspješnih pregovora pjevačica se povukla iz projekta u koji je, logičnim slijedom, uletio drugi finalist ovogodišnje Dore, Jacques Houdek

Jacquesu se tako ispunila velika želja da nakon brojnih neuspješnih pokušaja napokon predstavlja Hrvatsku na pjesmi za Euroviziju. I to, paradoksalno, nakon što je javno rekao da je njegova priča po pitanju Dore završena.

Podsjetimo se, u finalu Dore pobijedila je Darija s pjesmom 'Lahor', dok je Jacques prilično teško podnio još jedan poraz. Par dana kasnije oglasio se fanovima preko Facebooka, najavivši press konferenciju na kojoj će reći pravu istinu o Dori. Presicu je zamijenilo ljuto priopćenje za javnost, da bi uslijedile znatno blaže i pomirljivije izjave.

Toto i Jacques - nova glazbena ljubav

Dok smo mi kalkulirali oko razloga koji se kriju iza velikog obrata, Jacques je dane provodio u Londonu. Tamo je, saznajemo, njegove rane na najbolji mogući način, komplimentom, ublažio nitko drugi nego legendarni talijanski pjevač Toto Cutugno, koji je s pjesmom 'Insieme 1992' pobijedio na Eurosongu održanom u Zagrebu 1990. godine.

'Vaš glas topi ženska srca i ruši brda! Siguran sam da biste bili jedan od favorita Eurosonga. Moj favorit svakako', rekao je Jacquesu oduševljeni Cutugno kad ga je čuo na djelu u londonskom studiju. No tada još nije znao da će 10. svibnja u Düsseldorfu imati priliku mahati hrvatskom zastavicom i zapljeskati velikom Jacquesu.

Nažalost, nismo uspjeli dobiti Jacquesovu reakciju na veliki obrat, no on će, sigurni smo, sve reći kroz pjesmu na Eurosongu.

Jacques Houdek: Lahor