VELIKI GATSBY

Može li Leonardo DiCaprio nadmašiti Roberta Redforda?

23.05.2012 u 10:54

Bionic
Reading

'Veliki Gatsby', adaptacija slavnog romana F. Scotta Fittgeralda u režiji Buza Luhrmanna neće očito biti film kakav je gledala generacija naših majki. Luhmann planira film prikazati u 3D verziji, a klasična proza dobiva vizualizaciju za 21. stoljeće. Treba li napomenuti da će duh ere glazbom dočarati reperi Jay-Z i Kanye West

Stigao je trailer za film redatelja Baza Luhrmanna 'Veliki Gatsby'. Sasvim drugačijeg tona od glazbe koja je obilježila tu uzbudljivu eru u New Yorku, trailer prati pjesma Jay-Z-ja i Kanyea Westa 'No Church in the Wild'. Iako nije jasno hoće li

se ta pjesma pojaviti u finalnoj verziji filma, igrala je ulogu na setu.
Luhrmann je u ovoj adaptaciji slavnog romana F. Scotta Fitzgeralda angažirao Leonarda DiCaprija u naslovnoj ulozi, a prati ga jaki tim glumaca: Tobey Maguire kao Nick Carraway, Carey Mulligan kao Daisy Buchanan i Joel Edgerton kao njezin suprug Tom.

Ovo je sedma ekranizacija 'Velikog Gatsbyja', od kojih je dosad najpoznatija bila verzija redatelja Jacka Claytona i scenarista Francisa Forda Coppole iz 1974. godine u kojoj je Gatsbyja glumio Robert Redford, a Mia Farrow tumačila lik Daisy.
Nije samo glazba u filmu dokaz da se ne radi o 'Velikom Gatsbyju' kakvog su gledale vaša baka i mama: Luhrmann će film objaviti u 3D formatu, budući da vjeruje da klasičnoj prozi iz 1925. godine treba dodatna dimenzija. Film će u kina ući na Božić ove godine, piše Huffington Post.