IVONA JUKA

Moj film govori o ženama koje o sebi ne gaje iluzije

13.05.2015 u 19:20

Bionic
Reading

U novom filmu Ivone Juke 'Ti mene nosiš' igraju Vojislav Brajović, Lana Barić, Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota te Filip Križan, a u središtu priče su tri kćeri i njihovi odnosi s očevima

'Ti mene nosiš'  debitantski je cjelovečernji igrani film nagrađivane redateljice Ivone Juke koji u kina stiže 25. svibnja. Film donosi presjek života triju kćeri, a njihove priče odvijaju se istovremeno, ali neovisno, jer svaka je intimna i autentična, njihovi životi se okrznu i ne znajući koliko imaju zajedničkog.

Jedna kći tek gradi odnos s ocem, druga kći svoj izgrađen odnos nepovratno gubi, a treća kći suočava se s porušenim odnosom kako bi lakše prihvatila budućnost.

'Kćeri u ovoj priči nisu tatine princeze, već snažne osobnosti, s puno mana, ograničenja, strahova, poraza, ali istovremeno odvažne da se nose sa svojim greškama i vlastitim transformacijama. Ovo je priča o antijunakinjama, koje o sebi ne gaje iluzije, ali ne odustaju od snova o boljoj budućnosti i ne predaju se, itekako se bore', rekla je redateljica Ivona Juka.

U filmu igraju Vojislav Brajović, Lana Barić, Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota, Filip Križan, Linda Begonja, Kruno Šarić te niz poznatih i uspješnih glumaca iz regije. Prvi put na filmu se pojavljuju i izvrsni Helena Beljan i Juraj Dabić. Uz njih, dio filmske ekipe čine talijanski glazbenik i skladatelj Teho Teardo koji je tijekom karijere surađivao sa svjetskim umjetnicima poput Blix Bargelda, ali i na brojnim filmskim hitovima poput 'Il Divo' Paola Sorrentinija. Dio ekipe je i kolorist Norman Nisbet poznat po velikim filmskim hitovima kao što su 'Melancholia', 'Girl with the Dragoon Tatto' i mnogi drugi. Ono što je karakteristično za ovaj projekt i film je činjenica da je sniman 72 dana na 92 lokacije u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori te je u filmu glumilo 70 glumica i glumaca koji su zajednički pridonijeli odličnom filmskom i umjetničkom ostvarenju.

https://www.youtube.com/watch?v=q9T6xs1spFw