ALEN VITASOVIĆ

'Moj brak ima uspona i padova, ali se ne rastajem'

29.06.2015 u 15:58

Bionic
Reading

Alen Vitasović ove godine slavi 25 godina karijere. Snimio je novi singl 'Lipe oči' za koji je nedavno napravio i videospot. Tom pjesmom najavljuje svoj novi album koji će biti objavljen nakon ljeta

'Za pjesmu 'Lipe oči' glazbu, tekst i aranžman potpisuje Tonči Horvat Hus (iz benda Baltazar). On je i inače član nove pulske ekipe s kojom radim novi album. Pjesma je ljubavna i govori o jednom nerazumijevanju između dvije zaljubljene osobe', objasnio je Alen Vitasović. Dodaje kako je videospot za pjesmu rađen u pulskoj šumi Šijani.

'Na njemu se osim mene pojavljuju i neki članovi benda i djevojka Lucija. One ima te lipe oči. Spot je režirala Daniela Đorđević uz snimatelja Castora', kaže Alen. S bendom često nastupa, jer je na terenu vrlo tražen, no nakon 25 godina karijere nastupi mu sve teže padaju.

'Iako i dalje volim svoj posao, ponekad zna biti veoma naporno. Došlo je do zasićenja. Sama svirka ne toliko koliko sve što se događa prije i poslije koncerta. Nastupa se kasno i traje sve do pet, šest sati ujutro i veoma je zamorno jer sam već u nekim ozbiljnijim godinama. Ali ne dam se', ističe pjevač.

Na koncerte pokušava doći tik pred sam nastup, ali to je ponekad nemoguće zbog tonske probe.
'Nakon što siđem s bine, želim biti sam, no to je teško jer mnogi traže autogram ili fotografiju', rekao je. Publika ga svugdje jednako dobro prihvaća.

'Imam privilegiju da sada one djevojke otprije 20 godina koje su voljele moju glazbu dovode i svoje kćerke na koncert. Ovo ljeto neću nastupati ni na jednom festivalu. Radit ću što više koncerata sa svojim bendom. Imam unplugged trio i veći bend', otkrio je.

U posljednje vrijeme pisalo se o rastavi od supruge Sandre s kojom je u braku preko 20 godina. Da je brak Vitasovićevih u krizi, moglo se naslutiti i prema njegovim objavama na Facebooku. U jednom je postu za sebe napisao da je pun mana, ali čovjek s dušom.

'Moj brak ima svojih uspona i padova, kao i većina drugih, ali daleko sam od rastave. Istina je da su mi sin i kćerka velika snaga da se sve to lakše prebrodi', izjavio je istarski glazbenik. U svojim je intervjuima često isticao da su mu 20-godišnji sin Ivan i 12-godišnja kći Mija jedini razlog za život.

'Brakovi propadaju zbog nerazumijevanja i nedostatka poštovanja. Svemu tome pogoduje i današnji stresni život i kriza u društvu', tvrdi Alen. Ljeto će provesti radno, na koncertima ali i u studiju, a svaki slobodan trenutak iskoristit će da bude s obitelji.


Sa suprugom Sandrom u braku je više od 20 godina

Pogledajte Alenov spot za 'Lipe oči'!