STEP AFRIKA! U TREŠNJI

Moćna gomila pozitivne energije i odličnog ritma

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 25.04.2012 14:52
  • Objavljeno 25.04.2012 u 14:14
Step Afrika

Step Afrika

Izvor: tportal.hr / Autor: www.svijetkulture.com

U utorak je u Kazalištu Trešnja gostovao plesni ansambl Step Afrika!, približivši publici svoje originalno viđenje glazbe i plesa

'Što je stepanje i što bismo mogli naučiti o svijetu gledajući stepanje?', obratila se publici u Kazalištu Trešnja voditeljica programa Step Afrika, nastavivši s kratkim uvodnikom u kojemu je približila taj originalni plesno-glazbeni koncept prvi put viđen u Hrvatskoj.

Step Afrika su osmislili afroamerički sveučilištarci koji su pokret i zvuk odlučili potražiti u i oko vlastitog tijela, naslonivši se time na afričku tradiciju s početka 19. stoljeća. Tako oblikovan ples, ogoljen od svega suvišnog, izgubio je potrebu čak i za riječima i glazbom, rekla je dalje voditeljica, zaključivši: 'Potrebna je samo duša i dobar ritam.'

Uslijedio je ritmom nabijen plesni program u kojemu su plesači stvorili vrlo dinamičnu komunikaciju između sebe, ali i s publikom, stvarajući glazbu pljeskanjem, lupkanjem nogama i po tijelu.

Step Afrika! je prva profesionalna skupina u svijetu, sa sjedištem u Washingtonu, koja je posvećena izvornoj tradiciji stepa, njezinoj promociji te korištenju plesa kao edukacijskog alata medu mladima. Osnovana je 1994. godine, a njezini članovi dosad su nastupali diljem svijeta – od Sjeverne i Južne Amerike preko Europe do Afrike. Nastup u Trešnji bio je humanitarnog karaktera te su svi prihodi od prodaje ulaznica donirani udruzi Leri za ranu logopedsku i edukacijsko-rehabilitacijsku intervenciju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi