PROGRAM XX

Mlade filmske redateljice ne Velesajmu kulture

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.12.2011 16:20
  • Objavljeno 12.12.2011 u 14:41
Mi_na_suncu

Mi_na_suncu

Izvor: Promo fotografije / Autor: Velesajam kulture

Od 15. do 18. prosinca održava se tradicionalni Velesajam kulture gdje će se promovirati autorski rad širokog kruga sudionika u području kazališta, performansa, plesa, filma, književnosti te likovne i glazbene umjetnosti

Velesajam kulture, tradicionalna manifestacija Kulture promjene Studentskog centra, održat će se ove godine od 15. do 18. prosinca, osmi put. Na ovogodišnjem Velesajmu promovirat će se autorski rad širokog kruga sudionika u području kazališta, performansa, plesa, filma, književnosti te likovne i glazbene umjetnosti, dizajna, različitih vještina i znanja.

Program 'XX' je zamišljen kao predstavljanje hrvatskih mladih autorica, od kojih su se pojedine već afirmirale na domaći, i inozemnim filmskim festivalima poput Dalije Dozet, Nede Radić, Sonje Tarokić, Hane Jusić, Lucije Mrzljak, Antonije Putić i drugih. U filmu, kao dominantno muškom svijetu, fenomen pojave iznimno nadarenih autorica zaslužio je priliku za pregled njihovih dosadašnjih radova. Iako se ne može govoriti o stilskom ili tematskom zajedništvu njihovih filmova, u njima se isprepliću problemi suvremene situacije društva u cijelosti, pozicija žene i mogućnost samoostvarenja u tradicionalnoj sredini, problematiziranje romantičnih odnosa, senzibilizacija okoline o problemima manjina u Hrvatskoj.

Na programu će biti animirani filmovi 'IV Towers' Tee Stražičić, 'O snu' i 'Ptič' Lucije Mrzljak, igrani filmovi 'Zimica' Hane Jušić, 'Kurvo' Sonje Tarokić, 'Pametnice' S. Tarokić i H. Jušić, 'Ne znaš ljubiti, ne znaš mrziti, ni ubiti ne bi znala' i 'Bijes jede dušu' Janje Pilić, 'Ukradeno' i 'Mama' Ivane Škrabalo, 'Mi na suncu'  i 'Room service' Nede Radić te 'Utorak' Dalije Dozet. Također bit će prikazani i domumentarci 'Zovu me Franjo' Antonije Putić, 'Jesam li sretna?' Vanje Sviličić i 'Gospođa Vladlena' Nede Radić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi