ZVIJEZDE KALENDARA

Miran Kurspahić i Mario Petreković: Kad frajeri nose krzno

  • Autor: I.Č.
  • Zadnja izmjena 19.01.2017 06:46
  • Objavljeno 09.12.2016 u 12:05
  • +4
  • +1

Predstavljanje kalendara Eudaimonija 2017 i otvorenje stemapunk bara Mr. Fogg

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Na predstavljanju kalendara za 2017. godinu 'Eudaimonija 2017', čije su zvijezde ovaj put markantni i uspješni muškarci s bradom, okupili su se mnogi poznati, a među njima i manekenka Kristina Šalinović, došavši podržati svog dečka, Talijana Enrica Migliorattija, jednog od modela u kalendaru. Bili su ondje i Ivica Propadalo i Damir Kedžo kao zaštitno lice kalendara te mnogi drugi. Neki od njih odlučili su osim brade ili brkova pokazati da pravi frajeri nose i krzno

Kad kalendar za 2017. godinu nosi naziv 'Eudaimonija', ne izostaje i pitanje što stoji iza tog pojma koji je okupio mnoge poznate muškarce. Riječ je dakle o jednom od koncepata Aristotelove etike, a u modernoj se psihologiji shvaća kao koncept koji obuhvaća autonomiju pojedinca, osobni rast, pozitivne odnose s drugima, ukratko potrebu i potragu za srećom i blagostanjem, te predstavlja upravo ono što inspirira suradnike okupljene oko kalendara.

Njegovo predstavljanje došli su podržati mnogi, a Kristina Šalinović imala je poseban razlog. Naime, njezin dečko, talijanski majstor tetovaže Enrico Miglioratti bio je jedan od bradatih modela za kalendar.

Promo

Promo

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo


Kristina Šalinović

'Eudaimoniju 2017' utjelovljuju stvarni muškarci koji izgledaju moderno i zanimljivo, a svojim načinom življenja promoviraju i komuniciraju određeni životni stil. Moderni muški lifestyle koji je vidljiv u kalendaru počiva na konceptu muškarca koji se brine o svom izgledu, uređuje se te se trudi izraziti svoj jedinstven stil i karakter. Jedan od takvih zasigurno je kazališni redatelj Miran Kurspahić, ali i glazbenik Damir Kedžo, zaštitno lice kalendara. Kurspahić i Petreković su tom prigodom odjenuli trend sezone, bundice, a u sličnom izdanju nedavno se pokazao i Ivan Vukušić.

'Pri izradi kalendara u prvi plan stavili smo 12 različitih muškaraca koji su predstavili svoju suštinu, kako onoga što rade u svakodnevnom životu, bilo da se radi o glazbi, poduzetništvu, sportu, umjetnosti tetoviranja i dr., tako i onog što predstavlja njihove hobije, poput jedrenja, sviranja gitare i sl. Osnovna je ideja ovog projekta vratiti u trend kalendare koji su počeli nestajati iz ponude, a za kojima ljudi i danas imaju potrebe ukoliko su interesantni i predstavljaju svojevrsno umjetničko djelo', izjavio je Damir Matešković, vlasnik 4look Men Gentlemen Shopa i idejni tvorac projekta.

Promo

Promo

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo


Davor Dujmović, Miran Kurspahić, Neven Kucelj i Damir Matešković

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!