ZVIJEZDE KALENDARA

Miran Kurspahić i Mario Petreković: Kad frajeri nose krzno

09.12.2016 u 12:05

  • +4

Predstavljanje kalendara Eudaimonija 2017 i otvorenje stemapunk bara Mr. Fogg

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Na predstavljanju kalendara za 2017. godinu 'Eudaimonija 2017', čije su zvijezde ovaj put markantni i uspješni muškarci s bradom, okupili su se mnogi poznati, a među njima i manekenka Kristina Šalinović, došavši podržati svog dečka, Talijana Enrica Migliorattija, jednog od modela u kalendaru. Bili su ondje i Ivica Propadalo i Damir Kedžo kao zaštitno lice kalendara te mnogi drugi. Neki od njih odlučili su osim brade ili brkova pokazati da pravi frajeri nose i krzno

Kad kalendar za 2017. godinu nosi naziv 'Eudaimonija', ne izostaje i pitanje što stoji iza tog pojma koji je okupio mnoge poznate muškarce. Riječ je dakle o jednom od koncepata Aristotelove etike, a u modernoj se psihologiji shvaća kao koncept koji obuhvaća autonomiju pojedinca, osobni rast, pozitivne odnose s drugima, ukratko potrebu i potragu za srećom i blagostanjem, te predstavlja upravo ono što inspirira suradnike okupljene oko kalendara.

Njegovo predstavljanje došli su podržati mnogi, a Kristina Šalinović imala je poseban razlog. Naime, njezin dečko, talijanski majstor tetovaže Enrico Miglioratti bio je jedan od bradatih modela za kalendar.


Kristina Šalinović

'Eudaimoniju 2017' utjelovljuju stvarni muškarci koji izgledaju moderno i zanimljivo, a svojim načinom življenja promoviraju i komuniciraju određeni životni stil. Moderni muški lifestyle koji je vidljiv u kalendaru počiva na konceptu muškarca koji se brine o svom izgledu, uređuje se te se trudi izraziti svoj jedinstven stil i karakter. Jedan od takvih zasigurno je kazališni redatelj Miran Kurspahić, ali i glazbenik Damir Kedžo, zaštitno lice kalendara. Kurspahić i Petreković su tom prigodom odjenuli trend sezone, bundice, a u sličnom izdanju nedavno se pokazao i Ivan Vukušić.

'Pri izradi kalendara u prvi plan stavili smo 12 različitih muškaraca koji su predstavili svoju suštinu, kako onoga što rade u svakodnevnom životu, bilo da se radi o glazbi, poduzetništvu, sportu, umjetnosti tetoviranja i dr., tako i onog što predstavlja njihove hobije, poput jedrenja, sviranja gitare i sl. Osnovna je ideja ovog projekta vratiti u trend kalendare koji su počeli nestajati iz ponude, a za kojima ljudi i danas imaju potrebe ukoliko su interesantni i predstavljaju svojevrsno umjetničko djelo', izjavio je Damir Matešković, vlasnik 4look Men Gentlemen Shopa i idejni tvorac projekta.


Davor Dujmović, Miran Kurspahić, Neven Kucelj i Damir Matešković