PREDSTAVLJANJE HRVATSKIH BENDOVA

MIMO u Muzeju suvremene umjetnosti

27.02.2013 u 14:19

Bionic
Reading

MIMO - Medijski inventar muzičkih originala - predstavlja kvalitetnu, autentičnu i originalnu glazbu, marljivo stvaranu mimo etera, sa zadaćom upoznavanja šire javnosti s vlastitim kulturnim bogatstvom i raznolikošću glazbene scene u Hrvatskoj. Program započinje u petak 1.ožujka koncertom benda Olovni ples i kantautorice Nine Romić u dvorani Gorgona

Hrvatski radio i udruga Vibra proljetnim ciklusom od osam koncerata u Muzeju suvremene umjetnosti, s izravnim prijenosom na Radio Sljemenu, otvaraju vrata medijskog prostora za 16 domaćih izvođača.

Početak projekta zamišljen je kao proljetni ciklus koncerata na kojima će se predstavljati kvalitetna i autentična neovisna domaća glazba, trenutačno jako zanemarena u javnim medijima.

Ciklus će obuhvatiti organizaciju osam koncerata/emisija u razdoblju od 1. ožujka do 7. lipnja. Također, emitirat će se reprize na programima HR-a.

Koncerti će se održavati u multimedijskoj dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti. Na pozornici će se predstaviti po jedan kantautor/sologlazbenik i jedan sastav čiji su radovi odabrani prema trima osnovnim kriterijima: kvaliteta, autentičnost i nedovoljna zastupljenost u javnosti.

Gosti u emisijama bit će glazbeni kritičari ili ugledni glazbenici koji su upoznati s radom izvođača. Snimke koncerata bit će pohranjene u fonoteku Hrvatskog radija, što će glazbenim urednicima omogućiti jednostavan i brz pristup za daljnje emitiranje.