GLUMCI BRILJIRALI

Miholjević i Perić najbolji, Davor Štern oprostio se od Maestra

17.10.2015 u 20:36

Bionic
Reading

U trećoj emisiji HTV-ovog showa Maestro poznati studenti dirigenti odveli su nas na zanimljivo glazbeno putovanje,a na njemu su se najboljima pokazali i odlično ravnali Simfonijskim orkestrom glumci Borko Perić i Jelena Miholjević. Najmanje sreće imao je Davor Štern kojem je u nastupu nedostajalo energije pa se oprostio od natjecanja

'U kuloarima se od samog početka priča za vas da ste rođeni dirigent, a to ste večeras i pokazali', pohvalio je maestro Vladimir Kranjčević glumca Borka Perića koji je u trećoj epizodi Maestra opet briljirao i zaradio dvije desetke. Izvedbom Dvorakove 'Devete simfonija Iz Novog svijeta' Borko je maestralno i energično ravnao orkestrom što žiri nije nimalo ostavilo ravnodušnim. Ipak, maestro Tomislav Fačini poklonio mu je osmicu.

Buran pljesak publike i pohvale glumac je komentirao riječima - 'Genijalnost mog učitelja i moja prosječnost savršeno su se uskladili i dali rezultate!' Glumica Jelena Miholjević našla se u trećoj epizodi na drugom mjestu dostojanstvenim i preciznim dirigiranjem orkestra koji je izveo Rossinijevog 'Guglielma Tella' i dobila tri devetke.

Pjevačica Jelena Radan dirigirala je orkestrom izvedbu Beethovenove 'Sedme simfonije' i dobila pozitivne komentare žirija.

'Bilo je uvjerljivo i muzikalno, lijepo i ugodno', rekao je maestro Kranjčević, a ocjene su bile dvije devetke i opet osmica maestra Fačinija. Željka Ogresta bila je solidna dirigirajući predivnu Smetaninu 'Vltavu' s kojom je uz malo više zanosa mogla zasjati u ovoj epizodi, no to se nažalost nije dogodilo. Davor Štern ovaj put uspio je zadržati štapić u rukama, ali to mu nije pomoglo da ostane u natjecanju. Kekinovo dirigiranje Mozartovog 'Figarovog pira' žiriju je bilo bolje od Šternovog nastupa kojem je nedostajalo energije.

Odličan show u emisiji priredio je pobjednik prve sezone Maestra glumac Ozren Grabarić dirigirajući 'Can-can' J. Offenbacha.