MAGNET ZA ČUDA

Michael Jackson ceduljicama sređivao misli

14.09.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Tajanstvene poruke koje je ostavio Michael Jackson na dan svoje smrti otkrivaju neobično stanje uma prije nego što ga je ovisnost o lijekovima ubila

Poruke ispisane na samoljepljivim ceduljicama ostavljenima u kupaonici daju naslutiti da se u svojem lijekovima izazvanom smušenom stanju Michael pokušavao usredotočiti na zastrašujuću londonsku turneju. Nesigurnost je išla do te mjere da se čak morao prisjećati nekih od svojih najvećih hitova.

Prijatelji vjeruju da je u tjednu svoje smrti koristio te poruke kao poticaj za naporne probe uoči turneje.

Za poruke Ljubav, a ne nasilje i Zapamti, vjeruj u bolje sutra prijatelji smatraju da pokazuju Michaelovu pozitivnost do samoga kraja. No poruke poput Ubaci 'We Are The World' u show ili Nazovi Tempertona (producent Rod Temperton) ukazuju na kaotično stanje njegovih misli i borbu da ih zadrži do samoga kraja. U prilog tome govori i otkriće da je, unatoč tome što je imao u telefonu memoriran broj svojeg menadžera, na vidljivom mjestu u kupaonici bila istaknuta podsjetnica kao upozorenje da ga mora nazvati.

Poruka Tako sam zahvalan što sam magnet za čuda pak govori da je Michael već tražio pomoć zbog ovisnosti o lijekovima. Fraza 'magnet za čuda' koristi se u američkim programima samopomoći prilikom oporavka alkoholičara i vraćanja samopouzdanja.