RADOJKA ŠVERKO O VOICEU

'Mentori u Voiceu su veliki emotivci'

31.03.2015 u 14:11

Bionic
Reading

Žena čijem se glasu divio cijeli svijet otkrila nam je zbog čega je velika obožavateljica showa The Voice, što priželjkuje tim mladim ljudima koji traže svoj glazbeni put i kako gleda na savjete i odluke njihovih mentora. Bilo je riječi i o njezinim prijateljicama Terezi Kesoviji i Gabi Novak, s kojima i ove godine kreće na turneju, kćerima, unuci i jednoj neispunjenoj želji

Jedan od najljepših glasova Hrvatske, koji je pjevao u najvećim dvoranama diljem svijeta, onaj Radojke Šverko, za trenutno najpopularniji televizijski glazbeni show 'The Voice' ima samo riječi hvale.

'Iznenađena sam time koliko je to gledljivo i slušljivo glazbeno štivo! Moram priznati da emisija pršti od talenata i to me čini jako radosnom. Žao mi je samo što nema više domaćeg glazbenog gradiva i što se natjecateljima ne nude mnogo zahtjevnije pjesme kojima bi mogli pokazati svoj raspon glasa. Divno mi je gledati te mlade ljude i pomalo zavidim žiriju koji ima priliku raditi s njima. Svojom predanošću i željom izazivaju emocije i radost - lijep je to posao zbližavati se s njima, učiti ih i poticati. Bila bih jako sretna kad bi svatko od njih našao svoj glazbeni put i opstao na sceni. Nažalost, puno faktora utječe na uspjeh i zasigurno neće svi ostati pod svjetlima reflektora. Ipak, u meni će uvijek imati podršku i jedino što im želim reći je - bravo!', iskrena je bila 66-godišnja pjevačica.

Iako ima svoje favorite, ne bi ih, kaže, isticala jer to ne bi bilo pošteno prema ostalim natjecateljima. Članove žirije smatra velikim emotivcima koji dobro rade svoj posao iako se ponekad nije slagala s njihovim odlukama: 'Ne bih im bila u koži, nije to lagan posao, ali imaju sreće što su uključeni u vrlo lijepu glazbenu priču.'

A za Radojku je jedna glazbena priča već postala tradicija - u pitanju je nova turneja 'Tri dive' s Terezom Kesovijom i Gabi Novak ovog svibnja u Bosni i Hercegovini. Ne odustaju od nje jer na svakom koncertu koji su održale doživjele su mnogo dirljivih momenata, suza u publici i podrške mlađe generacije, što ih je ugodno iznenadilo.

'Kad smo krenule s ovim projektom, bilo je to zato što je starija generacija bila zakinuta za svoju omiljenu glazbu na radiju i televiziji i jer se stariji ljudi ne mogu poistovjetiti s današnjim pjesmama. A ljudima je glazba bila i ostala lijek i terapija, posebno u ovim vremenima', kaže Radojka dodavši kako su tri dive karakterno jako različite: 'Ne slažemo se u svemu, ali u nama ima dovoljno volje, želje i intenziteta da usrećimo ljude svojom pjesmom.'

Onaj tko nju čini sretnom su, ističe, dvije kćeri i unuka. Tako je bilo oduvijek, tako će i biti. 'Baka sam s dugim stažem i nasreću nisam od onih koje skidaju godine djeci da bi ispale mlađe. Nikada. Ponosim se njima i svojim životnim iskustvom. Imam dvije kćeri, dva braka, dva infarkta i četiri Porina', kroz smijeh će Radojka, otkrivši nam i svoju neispunjenu želju.

'Nastupala sam svugdje u svijetu, ali u Splitu nikad nisam održala nijedan solistički koncert osim onog duhovne glazbe u crkvi Sv. Ante. Krajnje je vrijeme da se splitski penzioneri udruže i pokrenu neki referendum za moj koncert', u šali će pjevačica.