NAŠI U SVIJETU

Marušićeva 'Duga' na Festivalu animiranog filma u Annecyju

07.05.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Dugometražni animirani film Joška Marušića 'Duga', nastao prema motivima pripovjedaka Dinka Šimunovića 'Duga' i 'Alkar', prikazat će se u sklopu službene selekcije dugometražnih filmova, izvan konkurencije, na najvećemu i najpoznatijem svjetskom Festivalu animiranog filma u Annecyju, u Francuskoj, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC)

Ove će se godine u tom programu prikazati šest cjelovečernjih filmova. Osim 'Duge', prikazat će se tri japanska filma - 'Evangelion: You Can (Not) Advance' Hideakija Annoa, 'Mai Mai miracle' Suanoa Katabuchija i 'Readline' Takeshija Koike, zatim film nastao u francusko-japanskoj koprodukciji 'Yona Yona Penguin' Rintaroa i kolumbijski film 'The Mysterious Presages of Leon Prozak' Carlosa Eduarda Sante.

'Duga' je četvrti hrvatski animirani film koji će ove godine biti prikazan na 50. Annecyju. U glavnoj konkurenciji bit će prikazani i kratkometražni filmovi 'Moj put' redatelja Veljka Popovića i Svjetlana Junakovića te 'Nespavanje ne ubija' Marka Meštrovića, a u studentskoj konkurenciji prikazat će se kratkometražni diplomski film 'Miramare' Michaele Müller.

Marušićev film imao je hrvatsku premijeru krajem prosinca prošle godine, a u kinima se u redovitoj distribuciji prikazivao početkom 2010.

Festival u Annecyju održat će se od 7. do 12. lipnja 2010.