TRIJUMF SILENTEA

Lovci na čudesa osvojili Dom sportova

22.02.2016 u 10:18

Bionic
Reading

Dubrovački Silente održao je sinoć u punoj Maloj dvorani Doma sportova koncert karijere. Više od tri tisuće Lovaca na čudesa u dva sata svirke uglas su pratili Silente na njihovom najvećem samostalnom nastupu

Do trenutnog vrhunca karijere su Doris, Lorena, Tibor, Sanin, Ivuša i Šimun  stigli jako brzo. U samo tri godine od objave debitantskog singla 'Terca na tišinu' Silente je pohodio Dom sportova i održao najvažniji koncert karijere, a u povijesti domaće pop rock glazbe dosad nismo imali primjer takvog uspjeha.  

I da je zaista sve išlo ka tome da ovo bude čudesna noć, najavila je i pjesma koja je otvorila koncert - 'Čudna ili čudesna'. Krenule su redom 'Molim te, zapiši', 'Neće rijeka zrakom teći', 'Lovac na čudesa', a vrhunac prve polovice koncerta bile su pjesme 'Rekla si' i 'Kako misliš'. Publika je trošila glasnice zajedno s bendom, a odličan prijem 'Rekla si' još jednom potvrđuje snagu pjesme koja je ovog tjedna broj jedan u cijeloj državi. Silente je nastavio s presjekom radova s oba albuma te je Dom sportova uživo čuo i sjajne 'Svila', 'I ovaj put' ili pak 'Ne gledaj me'. Najiščekivaniji dio večeri bila je izvedba 'Terca na tišinu', pjesme koja je sve pokrenula, a na pozornici su im se približili njihovi fanovi koji su pobijedili na natječaju raspisanom ususret koncertu.

Vojska obožavatelja uglas je davala sve jači vjetar u leđa bendu što se približavao finiš koncerta za koji su čuvali najjače adute svog repertoara: 'Sinoć su vatre bile jake', 'Koliko toliko', 'Neobranjivo', 'Morski ljudi, morske žene' te zadnju pjesmu set liste, 'Još jednom'.

Najvažnija večer u tri turbulentne godine ostavila je više od tri tisuće vjernih 'lovaca na čudesa' i bend punih srca, bližih jednih drugima nego što su ikad bili. S takvim fanovima još veće i inspirativnije večeri tek dolaze za Silente.