GRAČAC, OD 14. DO 19. KOLOVOZA

Lost Theory Festival kreće u miroljubivo osvajanje Like

13.08.2013 u 16:08

Bionic
Reading

Dugo najavljivani Lost Theory Festival, koji se održava u Deringaju pokraj Gračaca od 14. do 19. kolovoza, svim posjetiteljima nudi puno odlične glazbe i dodatnih sadržaja poput kina na otvorenom, performansa, radionica i predavanja na teme iz alternativnih područja života

Kamp se otvara dva dana prije službenog otvaranja festivalskih vrata za posjetitelje, točnije u ponedjeljak, 12. kolovoza, u 10 sati. Na području kampa postavljeni su različiti štandovi i restorani te dub stage na kojemu pre-party počinje već 13. kolovoza od 10 do 17 sati. Isti dan tradicionalno je rezerviran i za posjete lokalnog stanovništva te je za njih pripremljen poseban večernji program kako bi se pobliže upoznali s radom i vizijom festivala. Program radionica u kampu počinje 14. kolovoza od 10 sati s ashtanga jogom, a vrata festivala otvaraju se u 14 sati. Ceremonija otvaranja i glazbeni program počinju u 21 sat na glavnoj (psy) pozornici, a predvodi ga Eat Static uz koreografiju cirkusa Hoka Hey. Svaki dan u vremenu od 17 do 20 sati je mali predah od glazbe, a za to vrijeme možete pogledati cirkuske predstave i naučiti žonglirati.

Ako se želite potpuno opustiti, zaputite se u Healing garden gdje možete naučiti različite tehnike iscjeljivanja ili se pak prepustiti kojoj. Smijeh joga, ashtanga joga, iscjeljivanje glasom, zvukom i kristalima samo su neke od tema koje de vas barem na kratko odvesti u jedan potpuno drugačiji svijet u kojem možete opustiti duh i tijelo.

U kinu na otvorenom svaki dan do 20 sati se održavaju predavanja. Jaman Tree, dugogodišnji aktivist za očuvanje planeta zemlje držati de predavanje na temu permakulture, demokracije hrane, duboke ekologije i globalizacije. Između ostalog, polaznici predavanja mogu naučiti tehnike vrtlarenja kojima se stvaraju jednostavni sistemi uzgoja hrane. Slično ovome je i predavanje o uzgoju gljiva u vlastitom vrtu, i tema 'Hrana bez karme'. Od 20 sati, u kinu počinju projekcije dokumentarnih i art filmova, a Tabor Film Festival je i ove godine odabrao najbolje kratke filmove, koje možete pogledati u petak i subotu.

Festivalski program završava u ponedjeljak, 19. kolovoza, u 12 sati, a nakon toga je after party u kampu. Pretprodaja festivalskih ulaznica po cijeni od 750 kuna produžena je do 10. kolovoza, a ako niste u mogućnosti doći na cijeli festival, možete kupiti vikend-ulaznicu po cijeni od 525 kuna. Vikend-ulaznice vrijede od petka, 16. kolovoza, od 18 sati do kraja festivala