SPEKTAKL U BOGALOOU

Los Lobos 13. svibnja u Zagrebu

08.04.2010 u 15:10

Bionic
Reading

Legendarni Los Lobos prvi put nastupaju u Hrvatskoj u organizaciji Dobrog duha rock'n'rolla, a koncert će se održati u klubu Boogaloo u Zagrebu u četvrtak, 13. svibnja

Los Lobos sviraju već 37 godina, a njihovu kvalitetu potvrđuju mnogobrojni albumi i Grammy nagrade koje su osvojili u karijeri. Za svoj nevjerojatni miks rocka, bluesa i tradicionalne meksičke glazbe bend je osvojio mnoga priznanja kritike, a što je važnije, i publike diljem svijeta. Prodali su bezbroj ploča, a možda je najpoznatiji njihov filmski hit 'La bamba' iz istoimenog filma. Los Lobos su uvrstili Zagreb u svoje koncertne datume prvi put u karijeri.

Petorka iz istočnog Los Angelesa svira takav sjajan miks raznih glazbenih stilova, ali s nadaleko prepoznatljivim LOS LOBOS potpisom. Oni su redefinirali kako rock band i rock glazba mogu zvučati. Svojom nepredvidivošću i stalnim miješanjem raznih stilova vrlo su uspješni - od broja jedan na svjetskim top listama preko tri osvojena Grammyja do milijuna ploča koje su prodali. Koliko je njihova raznorodnost dobro prihvaćena i široka govori i činjenica da su dijelili binu s Dylanom, ali i The Clash i U2. Voli ih i kritika – njihov prvijenac za diskografsku kuću 'How Will the Wolf Survive?' stigao je na listu 500 najboljih albuma svih vremena magazina Rolling Stone.

Los Lobos su počeli davne 1973. kada su David Hidalgo (vokal, gitara i više-manje sve što ima žice), Louie Perez (bubnjevi, vokal, gitara), Cesar Rosas (vokal, gitara) i Conrad Lozano (bass, vokal, gitaron) još uvijek bili u srednjoj školi Garfield High u istočnom Los Angelesu.

Rolling Stone ih uspoređuje s U2 i kaže da nijedan drugi bend nije tako dugo na vrhu.

Ove godine počinju snimanje novog studijskog albuma s vlastitim pjesmama, a kako će zvučati, teško je predvidjeti.