FIESTA MEXICANA

Los Caballeros specijalni gosti Los Lobosa

11.05.2010 u 15:43

Bionic
Reading

Na izričit zahtjev Los Lobosa, na koncertu u četvrtak 13. svibnja bendu će se na pozornici pridružiti zagrebački Los Caballeros

Prvi hrvatski koncert Los Lobosa koji će se održati u zagrebačkom klubu Boogaloo 13. svibnja gotovo je rasprodan. Bend koji vješto spaja američku i meksičku glazbenu tradiciju skuplja fanove na ovim prostorima još od osamdesetih, kad je i počeo s djelovanjem.

Jedan od njegovih načina oduživanja obožavateljima jest i mogućnost utjecaja na repertoar. Tako je na službenoj stranici benda bilo moguće ostaviti ime pjesme koju bi određeni posjetitelj želio čuti.

Inače, na izričit zahtjev Los Lobosa, kao specijalni gosti na koncertu u Boogaloou pridružit će im se zagrebački Los Cabaleros – prvi hrvatski mariachi bend. Zanimljiv je način na koji je došlo do ove suradnje – u intervjuu za Glas Amerike, koji je sa saksofonistom Los Lobosa Steveom Berlinom radila novinarka Jagoda Bush i kojoj joj se Steve požalio da neke pjesme na turneji ne mogu izvoditi zbog nedostatka tradicionalnih meksičkih instrumenata, ona mu je spomenula da u Zagrebu postoji mariachi bend.

Nakon što je poslušao kako Los Caballeros sviraju i oduševio se, Steve je predložio da im se pridruže u izvođenju čak tri pjesme na koncertu. Naravno da su Los Caballeros sa zadovoljstvom prihvatili tu ponudu i odazvali se pozivu, a kako i inače u svom repertoaru imaju nekoliko pjesama koje izvode Los Lobos, suradnja će proći na obostrano zadovoljstvo.