SELE U SLOVENIJU

Let 3 zahtijeva zabranu djelovanja Katoličke crkve

27.01.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Članovi grupe Let 3 sele u Sloveniju, ali pod uvjetom da se u susjednoj nam državi zabrani djelovanje Katoličke crkve

Nakon bura i nevera prouzrokovanih posljednjim javnim nastupima u emisiji kod Stankovića i u medijima nakon emisije, članovi grupe Let 3 odlučili su se na radikalan potez – napustiti sredinu koja ne prihvaća njihove radikalne naprednjačke stavove i otići u avangardi naklonjeniju susjednu nam Sloveniju.

Da ne bi ostali na rekla-kazala, letovci su odlučili podijeliti svoju ideju s javnošću, kako hrvatskom, tako i slovenskom. U manifestu, koji su poslali Državnom zboru Republike Slovenije i predsjedniku vlade Republike Slovenije, navode kako im je velika želja preseliti u susjednu nam deželu, ali pod određenim uvjetom.

Uvjet pod kojim će preseliti u susjedstvo jasan je – letovci traže da se u Sloveniji zabrani djelovanje Katoličke crkve! Na taj radikalan potez odlučili su se nakon opetovanih negativnih reakcija na svoje nastupe, posebice od don Anđelka Kaćunka, dobrog poznavatelja umjetnosti, posebice književnosti, što je dokazao sudjelovanjem u promociji knjige Nives Celzijus.

Da se Slovenci ne bi našli u čudu, letovci su razradili put od katoličanstva do nekatoličanstva u nekoliko koraka. Tako daju našim susjedima prijelazni rok koji će poslužiti za lakšu prilagodbu na novonastalu situaciju. Baš poput naših dućana, očekuju da u prijelaznoj fazi katoličanstvo u Sloveniji ne radi nedjeljom, a subotom da radi tek u pola snage.

Konačnu zabranu katoličanstva očekuju 1. rujna, kada će i oni biti u potpunosti spremni prepustiti se umjetničkom uživanju i stvaranju u novoj Sloveniji.

Postavlja se pitanje što grupa Let 3 nudi našim susjedima zauzvrat. Osim goleme količine umjetničke kreativnosti, spremni su svakom slovenskom državljaninu, koji se rukuje s njima, u znak dobre volje pokloniti komad droge (shita). Znači, nude umjetnost i komadić sranja, što nikako nije malo u vremenu bez umjetnosti i s previše sranja.

Da cijela priča nije napuhana u prazno, pokazuje i dodatak da letovci u sklopu manifesta pozivaju Slovence na promociju svog novog DVD-a 'Živa pička'. Gdje ćeš bolje promocije od one radikalne?