NME ČLANAK

Let 3 postao zvijezda britanskih medija

29.01.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Apel grupe za zabranu Katoličke crkve odjeknuo je sve do britanskog glazbenog tiska

Hrvati su opet završili su u stranim glazbenim medijima – nekoć je, naravno nimalo pohvalno, legendarni engleski The Face pisao o Thompsonu kao negativnom fenomenu, a sada web stranice NME.com, internetski dio jednako legendarnog glazbenog dvotjednika NME, s dozom fascinacije piše o pokušaju zabrane Katoličke crkve u Sloveniji, što je inicirala grupa Let 3

Živopisni Riječani u podugačkoj su vijesti dobili prostor za omanju biografiju – napominje se da je grupa osnovana 1987. godine i da je osvojila niz hrvatskih glazbenih nagrada, a nakon toga se prepričava i sadržaj manifesta o kojem su hrvatski mediji već izvijestili, tj. apel benda za zabranu Katoličke crkve u Sloveniji do 1. rujna 2009.

DVD 'Živa pička' dosljedno je preveden kao 'Live Pussy', a na kraju se citira njihov unos na Wikipediji, pa se ističe da je riječ o grupi koja 'nije nesklona kontroverzama' te da su 1997. prodali 350 komada albuma 'Nečuveno', na kojem se nalazila samo - tišina. Penise u kavezima i ispaljivanje čepova iz guzice nisu spominjali.