KONCERT U LIPNJU

Kultni Crowbar ponovno u Zagrebu!

27.03.2014 u 17:22

Bionic
Reading

Nakon 13 godina, kultni američki bend Crowbar nastupit će ponovno u Zagrebu, i to 17. lipnja u Močvari

Da 13 nije uvijek nesretan broj, sigurno će se složiti mnogobrojni obožavatelji sjajnog benda Crowbar. Naime, upravo je toliko godina prošlo od njihovog prvog i zasad jedinog nastupa u Hrvatskoj. Ali udružene snage Metalsounda i Močvare pobrinule su se da višegodišnja nastojanja konačno urode plodom i da se ovi bogovi teških riffova ponovo ukažu pred domaćom publikom. Teško je pronaći dovoljno epiteta da se opiše uloga i status ovog iznimnog benda u povijesti underground glazbe.

Njihov spor, dubok, težak i turoban glazbeni izričaj smatra se jednim od vrhunaca iznimno kvalitetne i, za ekstremnu glazbu, bitne scene u New Orleansu te je postao inspiracija za mnogobrojne bendove širom svijeta zasnovane na njihovom zvuku.

Osnivač i glavna figura benda – Kirk Windstein donedavno je bio i član slavnih Down, predvođenih Philom Anselmom iz Pantere, ali se odlučio u potpunosti posvetiti svom matičnom bendu kako bi se mogao fokusirati na ono što slijedi. A slijedi im zasigurno sjajna budućnost jer upravo ove godine slave čak 25 godina postojanja, a tik pred zagrebački nastup izlazi im i novi album 'Symmetry in Black'.

Nesumnjivo će ovaj dugoočekivani ponovni nastup Crowbara izazvati velik interes svih ljubitelja sludge/doom/stoner metala i kao takav predstavljati jedan od najznačajnijih žestokih koncerata godine. Imena ostalih izvođača koji će nastupiti objavit ćemo uskoro.

Upad u pretprodaji: 100 kn, na dan koncerta na blagajni kluba: 120 kuna.