ODUŠEVLJENI LOVAC

Kotiga o rekordnoj Potjeri: U zraku je bila magija!

02.04.2015 u 14:15

Bionic
Reading

Nakon što je u HTV-ovom kvizu Potjera emitiranom u utorak izuzetno hrabra ekipa natjecatelja uspjela odnijeti rekordan iznos od čak četvrt milijuna kuna, popričali smo s Deanom Kotigom, lovcem kojem su Bruno, Marijana i Zlatko 'za dlaku' pobjegli zahvaljujući koncentraciji i znanju, ali i sreći

Podsjetimo, Potjera emitirana u utorak bila je zaista posebna, te je u njoj srušeno nekoliko rekorda tog gledanog kviza. Naime, još se nikad dosad nije dogodilo da je svo četvero natjecatelja uzelo višu ponudu nekog od lovaca, baš kao što se nije dogodilo da natjecatelji osvoje čak 250,000 kuna. Više o rekordnoj Potjeri možete čitati ovdje

Kakvi su dojmovi lovca Deana Kotige nakon što mu je hrabra ekipa pobjegla u posljednjoj sekundi finalne potjere?
'Dojmovi su najbolji mogući. Svi su oduševljeni emisijom, kako i priliči, jer je cijela emisija bila stvarno na razini: Od kvalitete pitanja, igrača, Tarika, čak bih neskromno rekao da sam i ja bio ok. A najbolje od svega toga je što uopće nije izgledalo da se radi o nekoj rekordnoj emisiji. Jasno, vidjeli se da igrači znaju, neki su čak i bili već kod nas, ali nismo očekivali ništa senzacionalno, no neka je magija bila u zraku, oni su izvrsno 'kliknuli' i na kraju smo dobili, rekao bih, pojedinačno najbolju i najnapetiju Potjeru u ove dvije sezone. Čak sam i ja kod kuće gledao 'na iglama', a ako je meni koji sam već to proživio bili iznimno napeto, mogu si misliti kako je onda bilo gledateljima', ispričao nam je oduševljeni Kotiga.

Zanimalo nas je i je li Kotiga bio pod većim pritiskom nego inače kad se ispostavilo da su baš svi natjecatelji odlučili prihvatiti višu ponudu?
'Iako bih kulerski volio reći da ne, naravno da jesam. Mada je to nesvjesno, ali kad vidite ispred sebe tri jaka igrača koji dosegnu visok broj poena u završnoj potjeri i kad zabljesne svota od četvrt milijuna kuna, naravno da sve to uzme svoj dio. Mislim da ih baš zbog toga i nisam stigao - iako sam krenuo maksimalno složeno i odlučio ne brzati, negdje nakon trideset sekundi mozak se isključi, racionalno pada u vodu i ostaje čisti adrenalin koji cijelu situaciju nabrijava na maksimum. Mislim da sam tijekom SP-a 1998. pogledao sve utakmice, i naravno da znam da se radi o braći Laudrup, ali kad mozak poludi, ne želi čekati kraj, nego bezveze pospoji 'Nielsen' i ja pod pritiskom odgovaram 'Niels...Laudrup', ali tad je već kasno. Kao i na kraju, sasvim je jasno da znam Enigmu, pogotovo nakon cijele priče sa filmom 'Igra imitacije', ali mozak blokira, i tu i u slučaju Eugena Kvaternika, jer u tom trenutku nesvjesno pokušavam bit bolji od samog sebe, što onda katkad ima suprotne rezultate', prisjetio se Kotiga svojih pogreški iz finalne potjere.

Obzirom da je Kotigi nedostajala tek sekunda ili dvije da uhvati natjecatelje u završnoj potjeri, zanimalo nas je i je li mu drago da je takva hrabra ekipa uspjela odnijeti novac ili mu je ipak malo krivo jer ih nije uspio uhvatiti?
Naravno da mi je drago, nema uopće dvojbe. Mislim da sam dobro poentirao na kraju rekavši kako je ključno to što su igrači pokazali kako bi se ovaj kviz trebao igrati i zbog toga su apsolutno zaslužili svaku lipu. Malo mi je žao što je četvrti igrač ispao jer je bio baš simpatičan, ali izuzetno ga respektiram zbog odabira više ponude, na koju se nije lako odlučiti u onakvoj situaciji i baš zato jedva čekam da nam dođe opet; siguran sam da će sljedeći put imati više sreće', kaže Kotiga u razgovoru za tportal.

I za kraj, nije zgorega napomenuti da je upravo Kotiga zajedno s vrhunskom kvizašicom Dorjanom Širolom osvojio prvo državno kviz prvenstvo Hrvatske za parove, koje je održano prošlog vikenda. Kakvi su dojmovi?
'Pred nekoliko dana je od strane Hrvatskog Kviz Saveza održano državno prvenstvo za parove. Igrao sam u paru s Dorjanom Širolom koja već godinama figurira kao najbolja ženska igračica svijeta, pa smo otpočetka osjećali neki presing papirnatih favorita, što smo na kraju i opravdali, mada je bilo tijesno. Uvijek je lijepo pobjediti, ali nijedan kviz nisam igrao radi pobjede pa ni ovaj. Uvijek igram isključivo iz gušta, a pogotovo kad je kviz dobar, kao što je ovaj bio', zaključuje simpatični lovac iz sve popularnijeg HTV-ovog kviza.