'EKOLOŠKA'

Koncertom u klubu Sax bend Disident predstavio novi singl i spot!

04.05.2016 u 12:29

Bionic
Reading

Prošli četvrtak u legendarnom zagrebačkom klubu Sax! bend Disident predstavio je novi singl, pjesmu 'Ekološka' i pripadajući videospot. Kao gosti nastupili su Chasing Milagros, akustični retro pop sastav koji okuplja članove od Korčule pa sve do Kolumbije. Zanimljiv autorski materijal oba benda i neobične obrade poznatih pjesama redale su se jedna za drugom. Sve u svemu, bio je to koncert koji je svim prisutnima uljepšao tu kišnu večer!

Kao što je vidljivo već iz naslova pjesme, 'Ekološka' progovara o gorućem problemu današnjice - odnosu čovjeka prema prirodi i ovom predivnom svijetu što nam je naivno dan na raspolaganje...

Ovo je peti singl Disidenta. Glazbu zajednički potpisuje cijeli bend, a tekst frontmen Sanjin. Singl je snimljen u studiju Zg Zvuk. Snimanje i produkciju potpisuje Hrvoje Prskalo Vidra, a videoprodukciju Vidokk Visuals

 
Bend je započeo s radom 2004. godine. Raznolik je u svom glazbenom izričaju te se samouvjereno kreće u rasponu od rocka i funka, pa sve do reggaea i popa. Tematski neopterećen, istražuje različite priče polako stvarajući svoj unikatni glazbeni izričaj. Koncertno je vrlo aktivan na hrvatskoj klupskoj i festivalskoj sceni.

Imamo pjesama koje su izrazito ozbiljne i onih koje su krajnje neozbiljne, ali i takav je život… ponekad se smiješ, a ponekad plačeš!',govore članovi benda Disident.

Početkom 2011. predstavljaju prvi singl 'Pop Miro', koji je pratio i animirani videobroj. Nastavljaju singlom i konceptualnim spotom 'Šaka riže na dan', kojim ukazuju na problem izrabljivanja djece u zemljama s jeftinom radnom snagom. Sljedećim singlom prelaze na vedrije teme i u veljači 2013. izlazi im neobična pjesma 'Anna', koju bend opisuje riječima 'okrutno istinita, gorko-slatkasta i seksualno edukativna'. Stih 'Iskoristi dan da ostvariš svoj san' motiv je njihovog zadnjeg singla, pjesme - 'Život je'.

Disident su:
Sanjin Ban - gitara/vokal
Mislav Marušić - gitara
Alan Mavar - bas
Stanislav Walaszek - bubanj

Disident @ Facebook / Web