IZBOR FILMOVA IZ PROGRAMA

'Kockice' na 19. Sarajevo Film Festivalu

24.07.2013 u 15:01

Bionic
Reading

Na 19. Sarajevo Film Festivalu koji će se održati od 16. do 24. kolovoza bit će prikazan izbor kratkih filmova sa Zagreb Film Festivala 'Najbolje od Kockica' u okviru programa SFF Guests Present

Prikazivanje programa 'Najbolje od Kockica' dio je suradnje dvaju regionalnih filmskih festivala, Sarajevo Film Festivala i Zagreb Film Festivala, čiji je cilj osnažiti regionalnu platformu za promociju novih autora.

Program 'Najbolje od Kockica', koji će sarajevska publika imati priliku pogledati u kolovozu, donosi pobjedničke filmove iz programa 'Kockice' koji predstavlja hrvatske kratkometražne filmove novih autora. U okviru tog programa bit će prikazan izbor od četiri posljednja nagrađena filma: 'Terarij' redateljice Hane Jušić (nagrada Zlatna kolica 2012), 'Babysitter' Ivana Sikavice (posebno priznanje 2012), 'Komba Tina Žanića (nagrada Zlatna kolica 2011) te 'Onda vidim Tanju' Jurja Lerotića (nagrada Zlatna kolica 2010).

U okviru te suradnje u listopadu će na Zagreb Film Festivalu biti prikazani filmovi nastali u okviru projekta 'Sarajevo grad filma 2013', kao dio zajedničkog nastojanja ZFF-a i SFF-a da promoviraju nove filmske autore i potiču regionalno filmsko stvaralaštvo.